Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”, puțin peste jumătate dintre elevi obținând note de peste 5.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de examen la evaluare clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a VIII-a au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, ci să vorbim public ca să remediem lacunele”, a spus Andronescu, la Digi 24.

Ministrul a spus că și în cazul elevilor de clasa a VII-a rezultatele la simularea aevaluării 2019 sunt nemulțumitoare, chiar dacă 60% au luat peste 5, notele fiind, de fapt, între 5 și 7.

„Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Potrivit acesteia, rezultatele la au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au luat note peste 5 la simularea evaluării naționale 2019.

„Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să încerce prin cursurile remediale completeze lacunele elevilor”, a spus ministrul.

Andronescu a precizat că cele mai bune rezultate la simularea evaluării naționale 2019 au fost în București.

La București, sinteza Inspectoratului Școlar al Municipiului București, remisă Hotnews.ro, arată că la limba română 82,47% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5, în timp ce 79,28% dintre elevii de clasa a VII-a au luat note peste 5. La matematică, 58,87% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste 5, iar 60,78% dintre elevii de clasa a VII-a au luat cel puțin nota 5.

În privința notelor de 10, la limba română au fost 3 la clasa a VII-a și 12 la clasa a VIII. La matematică, 103 lucrări au fot notate cu 10 la clasa a VII-a și 135 la clasa a VII-a.

CITEȘTE ȘI: Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2019 pentru clasele a VII-a și a VIII-a

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!