Elevii de clasa a VII-a și a VIII-a tocmai trec prin simularea Evaluării Naționale. Colegii lor de la Consiliul Județean al Elevilor Timiș caută voluntari - elevi buni la matematică sau română - care să îi mediteze gratuit pe cei din ultimul an de gimnaziu pentru examenul din vară.

Evaluare nationala 2019Foto: AGERPRES

"Ești bun la matematică sau română și vrei să ajuți? Devino voluntar în Misiunea Evaluarea Națională, un proiect prin care ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să se pregătească gratuit pentru examenele naționale. În acest sens, vom organiza, săptămânal, sesiuni de pregătire gratuite. Ne propunem să îi ajutăm pe colegii noștri mai mici să depășească emoțiile primului examen și, în același timp, să-i ajutăm cu trucuri și sfaturi utile”, transmit reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș, potrivit tion.ro.

Cei care vor să se alăture acestui program se pot înscrie ca participant sau ca meditator, completând un formular de înscriere până în 20 martie.

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasele a VIII-a și a VII-a se desfășoară în intervalul 11-13 martie. Prima probă, cea de Limba și Literatura Română, a avut loc luni, marți s-a desfășurat proba la Matematică, iar miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Evaluarea Națională va avea loc în luna iunie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă, Limba şi literatura română, va avea loc în 18 iunie, cea de-a doua probă scrisă (matematică) se va desfăşura în 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă - pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate la Evaluare Națională 2019 este prevăzută pentru 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale. Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3 - 7 iunie 2019.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!