Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a susţin, marţi, proba de matematică în cadrul simulării Evaluării Naţionale 2019. Subiectele la matematică vor conține, în premieră, și teste grilă elevii de clasa a VII-a care susțin simularea. HotNews va transmite cele mai relevante informații despre simularea la evaluare naționala 2019, subiecte la matematică și barem.

Elevi la centrul de examenFoto: AGERPRES

CONSULTĂ AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019, a VII-a și a VIII-a

Proba de matematică de la simulare evaluare națională 2019 începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

în premieră, la ​simulare Evaluare Naţională 2019, elevii de clasa a VII-a vor primi la matematică subiecte care în proporţie de 30% conţin itemi obiectivi, adică teste grilă. În acest fel, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020.

VEZI AICI MODELE DE SUBIECTE LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ

VEZI AICI BAREM MATEMATICĂ

VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA MATEMATICĂ

În acest an, elevii de clasa a VII-a care susţin ​simularea la Evaluare Naţională 2019 au fost îndemnaţi de către Consiliul Național al Elevilor (CNE) să dea foaia goală. Prin această formă de protest CNE dorește să atragă atenţia că simulările anunţate de Ministerul Educaţiei sunt de fapt un experiment.

În replică, Ministerul Educaţiei le-a răspuns elevilor că organizează simulările examenelor naționale cu scopul să-i familiarizeze pe elevi cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, să stabilească nivelul real de pregătire atins în această etapă, precum şi să optimizeze pregătirea în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale.

Rezultatele la simulare evaluare 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!