Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019. 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019 sunt aşteptaţi, luni, să susţină proba de limba română. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale 2019 pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. Mai jos subiectele la română:

Foto:

UPDATE Subiecte la română, la Evaluare Națională 2019, clasa a VII-a

UPDATE Subiecte la română, la Evaluare Națională 2019, clasa a VIII-a

Sursa: Ziarul Unirea

UPDATE Elevii de clasa a VII-a au avut între cerințe la subiectele la română la simulare Evaluare Naţională 2019 rezumatul unui basm, precum și o compunere despre o activitate extrașcolară.

Probele la simulare evaluare națională 2019 au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele la simulare evaluare 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Anul acesta, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru clasa a VII-a o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020. Astfel, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019, vor conține la Matematică, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi, adică teste grilă.

Potrivit Ministerului Educaţiei, subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. Elevii de clasa a VII-a nu au avut la dispoziţie modele de subiecte speciale, ci s-au ghidat după structura subiectelor pentru clasa a VIII-a.

VEZI AICI MODELE DE SUBIECTE LA LIMBA ROMÂNĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ

VEZI AICI BAREM LIMBA ROMÂNĂ

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ROMÂNĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

Examenul de simulare precede examenul Evaluării Naţionale 2019 care va avea loc în luna iunie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale VIII, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.

Calendar Evaluare Națională 2019:

3 - 7 iunie Înscrierea elevilor

7 iunie Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

18 iunie Limba și literatura română - probă scrisă

20 iunie Matematica - probă scrisă

21 iunie Limba și literatura maternă - probă scrisă

25 iunie Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00)

26 - 28 iunie Soluționarea contestațiilor

29 iunie Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

HotNews va transmite cele mai relevante informații despre simularea la evaluare naționala 2019, subiecte, barem și rezultate.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!