Un profesor de sport de la Școala Centrală din București a preluat ideea elevilor și a lansat o petiție online pentru construirea unei săli de sport. În prezent, elevii fac orele de educaţie fizică într-o sală de clasă de la demisol.

Planurile sălii de sport Foto: petitieonline.com

"Iniţiativa petiţiei aparţine unui grup de elevi. Problema este că noi dorim o sală de sport mare şi am găsit amplasarea tot în curtea şcolii", a declarat Daniel Răduţoiu, profesorul de sport, care a semnat petiția.

Împreună cu elevii, acesta propune ca noua sală de sport să fie amplasată în curtea şcolii, acolo unde în 2008 a început construirea unei săli de sport, atunci când Şcoala Centrală se afla în reabilitare prin programul BEI. Din cauză că la acea vreme fundaţia sălii de sport fusese pusă prea aproape de vecinii şcolii construcţia a fost demolată. "Primarul de atunci, Sorin Oprescu, a zis că va construi el o altă sală de sport, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat", arată profesorul de sport.

Profesorul arată că amplasamentul sălii de sport cerute prin petiţie este mai bun decât cel propus de Primăria Sectorului 2, care vrea să construiască o sală de sport în apropierea celei prezente, dar care sală de sport va fi mult mai mică. În schimb, amplasamentul sălii de sport propuse de elevi şi de profesorul lor este destul de mare pentru sala de sport, astfel încât aceasta să fie construită la distanţă de clădirea monument istoric a Şcolii Centrale şi să aibă o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri.

În petiţia postată online se arată şi în ce condiţii fac elevii sportul astăzi.

"Dotarea este degradată, învechită şi nesigură pentru copiii ce pășesc aici, ce au vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Mica noastră ,,sală de sport’’ dispune și de două vestiare improvizate, cam de mărimea unei cutii de chibrituri, în care încap maxim 5 persoane", se arată în petiţia pentru sala de sport.

Şcoala Centrală a fost reabiliată prin programul BEI, început de Primăria Capitalei în 2003. În perioada reabilitării, a fost construită o sală de sport în curtea şcolii, dar mult prea aproape de unul dintre vecinii şcolii. Aceştia au reclamat construcţia, iar sala de sport a fost demolată.

Consultă AICI petiţia online pentru sala de sport a Şcolii Centrale.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!