Elevii din municipiul Sibiu vor sta mai mult în vacanţa de Paşte. Toate şcolile din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 - 10 mai, cu ocazia summitului european găzduit de oraș. Astfel, elevii vor avea o vacanţă prelungită. Pentru anul şcolar 2018-2019, vacanţa de Paşte este programată în perioada 20 aprilie – 5 mai.

SibiuFoto: Arhiva personala

"Ne-au rugat cei de la Prefectură. Nu ne-au spus de ce, dar probabil din cauza traficului. Elevii vor sta acasă încă 5 zile, până pe 10 mai. Dar ei vor recupera zilele acestea. Până vineri, 8 martie, la ora 10, toate şcolile trebuie să trimită către noi când recuperează zilele acestea. Noi le-am propus sâmbăta, dar au fost părinţi care s-au opus", a spus Gheorghe Bîrză, inspector general la Sibiu, pentru HotNews.ro.

Nu numai şcolile sunt închise în perioada Summitului European, ci şi Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, care a decis prelungirea vacanţei studenţilor. Multe din sălile Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu vor fi folosite pentru activităţi în cadrul Summit-ului.

De altfel, primarul Astrid Fodor a declarat că ea a fost cea care inițial a propus închiderea școlilor.

”M-am gândit că ar fi bine ca școlile să fie închise în zilele de 8 și 9 mai, cu o zi înaintea SUMMIT-ului și în ziua întâlnirilor. Am propusu asta inspectorului șef al IPJ, gândindu-mă că oricum va fi multă tevatură prin oraș. Dar, apoi, în urma unei discuții extinse, și cu Prefectura, s-a stabilit ca unitățile de învățământ să fie închise toată săptămâna. Cred că este indicat până la urmă să fie așa, având în vedere că avem și învățământ în două schimburi, traficul ar fi fost mult mai aglomerat astfel”, spune primarul, citată de Ora de Sibiu.

Summitul informal al șefilor de stat și de guvern din UE va avea loc la Sibiu pe 9 mai. Vor fi prezenţi 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi peste 800 de jurnaliști internaționali.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!