Secţiune susţinută de MedLife

Evaluarea Naţională şi Bacalaureat: Calendarul simulărilor și principalele modificări

de A.O.     HotNews.ro
Joi, 28 februarie 2019, 13:09 Actualitate | Educatie


​Ordinul ministrului Educaţiei privind simularea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Noutatea în acest an este că şi elevii de clasa a VII-a vor susţine probele de la examenul naţional. Elevii de clasa a VII-a nu vor avea modele speciale de subiecte, ci subiectele vor avea aceeaşi structură ca la clasa a VIII-a.

Potrivit documentului, simularea Evaluării Naţionale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă şi elevii de clasa a VII-a.

De asemenea, simularea probelor scrise la examenul de Bacalaureat se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului - a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, la care participă şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a seral/ frecvenţă redusă - învăţământ de masă.

Ministerul a aprobat calendarul organizării acestor simulări, disciplinele la care elevii vor susţine examen, precum şi lista temelor (materia) din care vor fi formulate subiectele.

Pentru clasa a VIII-a, Ministerul Educației a stabilit că în 11 martie va avea loc simularea la Limba şi literatura română, iar în 12 martie la Matematică. În 13 martie este programată simularea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 22 martie.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale), Matematică.

În ceea ce priveşte simularea Bacalaureatului, pe 18 martie elevii claselor a XII-a și a XI-a vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, 19 martie - Limba şi literatura maternă, 20 martie - proba obligatorie a profilului, 21 martie - proba la alegere a profilului şi specializării (ultima probă va fi susținută numai de elevii clasei a XII-a).

Rezultatele vor fi afişate pe 29 martie.

Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale şi la simularea probelor scrise ale Bacalaureatului sunt analizate în fiecre unitate de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral.

Pentru ambele simulări, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Ministerul Educaţiei precizează că aceste simulări sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale.

Calendar Evaluare Naţională 2019


11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019
Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019

Calendar Simulare BAC 2019

18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

20 martie 2019
Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)

21 martie 2019 - Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a ( la alegere dintre Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie)

29 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

926 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by