Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I, potrivit unui ordin de ministru intrat în posesia HotNews. Propunerea vine la sugestia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, care motivează că modificarea vine în contextul în care "există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică".

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar va fi discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale.

Proiectul de ordin prevede că elevii de la clasele pregătitoare şi întâi vor avea câte două ore din disciplinele Joc şi mişcare şi Muzică şi mişcare. Elevii de clasa a doua vor avea o oră de Educaţie fizică, şi nu două cum e în prezent, o oră de Joc şi mişcare şi două ore de Muzică şi mişcare.

"Propunerea vizează modificarea alocărilor orare la clasa pregătitoare şi la clasele I - II în aria curiculară Educaţie fizică, sport şi sănătate după cum urmează: alocarea orară pentru disciplina Joc şi mişcare de 2 ore pe săptămână la clasa pregătitoare şi clasa I, şi o oră pe săptămână la clasa a II-a", se arată în referatul de la Institutul de Ştiinţele Educaţiei.

Acelaşi document arată că disciplina de educaţie fizică va avea o alocare de o oră pe săptămână la clasa a II-a şi de 2 ore pe săptămână la clasele a III-a şi a IV-a.

Ordinul prevede că elevii de la clasa pregătitoare vor avea minimum 19 ore pe săptămână şi maximum 20. Cei din clasa I, clasa a II-a şi clasa a III-a vor avea minimum 20 de ore pe sătpămână şi maximum 21 de ore săptămânal, iar cei din clasa a IV-a vor avea maximum 22 de ore pe săptămână.

CONSULTĂ AICI Ordin modificare plan cadru-primar

CONSULTĂ AICI Referat aprobare revizuire planuri primar

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!