Secțiune susținută de MedLife

Simulare BAC 2019. În martie, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a susţin testul de simulare a bacalaureatului

de Andreea Ofiteru     HotNews.ro
Marţi, 12 februarie 2019, 14:32 Actualitate | Educatie


Elevi la bac
Foto: Stirile ProTV
Elevii de claselor a XI-a şi a a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 - 21 martie, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Educaţiei, obţinut de HotNews.ro. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2019 pentru elevii clasei a XI-a zi şi clasa a XII-a sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. După aceste discuţii, profesorii şi elevii vor adopta măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Numai în cazul în care elevii solicită, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.


Pentru elevii de clasa a XI-a 30% din subiecte vor fi sub formă de teste grilă

Pentru elevii de clasa a XI-a, proiectul privind calendarul simulării bacalaureatului prevede că în vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru examenul de bacalaureat din anul şcolar 2019-2020, variantele de subiecte pentru simularea probei scrise la matematică a examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018 – 2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți.

Calendar Simulare BAC 2019

18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

21 martie 2019
- Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a

29 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019

VEZI AICI MODELE DE SUBIECTE PENTRU BACALAUREAT 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

32184 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by