​Romanian Masters of Mathematics 2019. Peste 124 de elevi din 24 ţări vor participa la Romanian Masters of Mathematics, un concurs internaţional de matematică mai greu decât Olimpiada Internaţională de Matematică. Concursul va avea loc între 20 şi 25 februarie la Bucureşti. Concursul le dă posibilitatea participanţilor să-şi demonstreze abilitățile în matematică, să facă schimb de cunoștințe și să-şi sporească contactele interculturale în învățământul liceal.

Romanian Master of MathematicsFoto: Hotnews

"Romanian Masters of Mathematics este un concurs pe care l-am conceput în urmă cu 12 ani, împreună cu profesorul Sever Moldoveanu de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu". Este un concurs de tipul Olimpiadei Internaţionale de Matematică, dar cu probleme mai grele decât la olimpiadă, iar ţările participante vin numai invitate", a spus prof. dr. Radu Gologan, unul dintre organizatori.

Trei echipe de matematicieni din România

"Anul acesta avem 24 de ţări participante. Noi asigurăm cazarea pentru 4 elevi şi 4 profesori din fiecare ţară. Clasamentul este individual şi pe ţări. Până acum s-au înscris 124 de participanţi. Din România, avem echipa României la matematică formată din 6 elevi, dar sunt şi echipe de la Colegiul Tudor Vianu şi de la Liceul Teoretic International de Informatica Bucureşti", a mai spus Radu Gologan.

Detalii despre concurs se pot afla la http://rmm.lbi.ro

Situația înscrierilor poate fi consultată la: http://rmms.lbi.ro/rmm2019/index.php?id=participants_math

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!