Secțiune susținută de MedLife

Oficial Ministerul Educației renunță la manualul unic. Ordinul publicat astăzi în Monitorul Oficial

de A.O.     HotNews.ro
Marţi, 5 februarie 2019, 18:16 Actualitate | Educatie


Ecaterina Andronescu
Foto: Agerpres
Ministerul Educației desființează manualul unic, ordinul de ministru în acest sens fiind publicat astăzi în Monitorul Oficial.

 • ​Ministerul Educației va organiza licitație deschisă
 • Manualele pentru fiecare disciplină vor fi cumpărate, în baza unui acord cadru, de la primii trei ofertanți declarați câștigători
 • Fiecare ofertant poate participa la procedura de licitaţie cu un singur proiect de manual școlar pentru o disciplină
 • Evaluarea proiectelor se face experții cooptaţi coordonaţi de consilierii Centrului Național de Evaluare și Examinare(CNEE)
„Pentru achiziționarea manualelor școlare pentru învățământul obligatoriu, MEN, în calitate de autoritate contractantă, organizează o procedură de licitație deschisă, conform Legii nr. 98/2016 privind achizițíile publice, cu modificările şi completările ulterioare, criteriul de atribuire fiind “Cel mai bun raport calitate-preț””, se arată în anexa ordinului Mministrului Educației, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Anunțul public al licitației se face pe site-ul ministerului și în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

„​În vederea achiziționării manualelor școlare, MEN declară câștigătoare ale licitației proiectele de manuale școlare ale căror punctaje cumulate sunt de minimum 86,50 de puncte. MEN achiziționează manualele şcolare corespunzătoare unei discipline/modul de pregătire/pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare, reprezentând ofertele primilor 3 ofertanţi declaraţi câştigători, în ordinea descrescătoare a punctajului total obţinut în urma evaluării”, se mai precizează în document.

Fiecare ofertant poate participa la procedura de licitaţie deschisă cu un singur proiect de manual școlar pentru o disciplină/modul de pregătire, pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare.

Evaluarea calităţii ştiinţifice a proiectelor de manuale şcolare depuse, se realizează de către experţi cooptaţi coordonaţi de consilierii CNEE, membri ai Comisiei de evaluare. Ordinul de ministru prevede că experţii răspund pentru acurateţea şi pentru veridicitatea informaţiilor.

Achiziționarea manualelor școlare are la bază încheierea unui acord-cadru de furnizare a manualelor școlare între MEN, ca autoritate contractantă, și ofertanții câștigători.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5554 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  hmm (Marţi, 5 februarie 2019, 18:20)

  dum_i [utilizator]

  si cine plateste?
  • 0 (0 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 6 februarie 2019, 11:31)

   qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui dum_i

 • +10 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 februarie 2019, 18:25)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   Tactica prin care incompetenții își ascund prostia (Miercuri, 6 februarie 2019, 10:37)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui

   Trântesc o tâmpenie, și după aia o corectează și se dau mari: ia uite ce buni suntem noi!
   Manualul unic, ordonanțele 13 și 114, sunt mostre din această prostie crasă și înfumurată care afectează pe hoții din GIO-PCR-PSD....
 • +9 (11 voturi)    
  pana cand (Marţi, 5 februarie 2019, 18:35)

  danco [utilizator]

  o sa fim cobaii acestor incompetenti? Pana cand o sa faca experimente pe noi? Nu mai bine pleaca dracu acasa si lasa pe altii mai buni?
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 februarie 2019, 19:07)

  [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  Vorba lunga saracie (Marţi, 5 februarie 2019, 22:31)

  ty [utilizator]

  Zilnic apare Kati cu fel de fel de ideii dupa ce a adus invatamantul nostru la coada lumii.
 • 0 (0 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Miercuri, 6 februarie 2019, 8:24)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  tot o adunatura de neclari ... cand le-au impus pe cele unice, cica era unica cea mai buna solutie. acum, ca sa scoata ce-au pus tot ei, cica e iar unica cea mai buna solutie ... in afara de interminabile schimbari si cheltuieli mari aiurea nu e rost de nimic prin juru' decidentilor ...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by