Ministerul Educației desființează manualul unic, ordinul de ministru în acest sens fiind publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres
  • ​Ministerul Educației va organiza licitație deschisă
  • Manualele pentru fiecare disciplină vor fi cumpărate, în baza unui acord cadru, de la primii trei ofertanți declarați câștigători
  • Fiecare ofertant poate participa la procedura de licitaţie cu un singur proiect de manual școlar pentru o disciplină
  • Evaluarea proiectelor se face experții cooptaţi coordonaţi de consilierii Centrului Național de Evaluare și Examinare(CNEE)

„Pentru achiziționarea manualelor școlare pentru învățământul obligatoriu, MEN, în calitate de autoritate contractantă, organizează o procedură de licitație deschisă, conform Legii nr. 98/2016 privind achizițíile publice, cu modificările şi completările ulterioare, criteriul de atribuire fiind “Cel mai bun raport calitate-preț””, se arată în anexa ordinului Mministrului Educației, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Anunțul public al licitației se face pe site-ul ministerului și în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

„​În vederea achiziționării manualelor școlare, MEN declară câștigătoare ale licitației proiectele de manuale școlare ale căror punctaje cumulate sunt de minimum 86,50 de puncte. MEN achiziționează manualele şcolare corespunzătoare unei discipline/modul de pregătire/pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare, reprezentând ofertele primilor 3 ofertanţi declaraţi câştigători, în ordinea descrescătoare a punctajului total obţinut în urma evaluării”, se mai precizează în document.

Fiecare ofertant poate participa la procedura de licitaţie deschisă cu un singur proiect de manual școlar pentru o disciplină/modul de pregătire, pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare.

Evaluarea calităţii ştiinţifice a proiectelor de manuale şcolare depuse, se realizează de către experţi cooptaţi coordonaţi de consilierii CNEE, membri ai Comisiei de evaluare. Ordinul de ministru prevede că experţii răspund pentru acurateţea şi pentru veridicitatea informaţiilor.

Achiziționarea manualelor școlare are la bază încheierea unui acord-cadru de furnizare a manualelor școlare între MEN, ca autoritate contractantă, și ofertanții câștigători.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!