Toate şcolile gimnaziale şi liceele din România ar putea fi dotate cu table inteligente şi cu tablete pentru toţi elevii. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că a cerut 400 de milioane de euro de la Uniunea Europenană pentru a pune în practică acest lucru.

Ecaterina Andronescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Am scris fişele pentru proiecte, unul sau două, să vedem cum o să accepte. E un proiect pe valoare foarte mare, trebuie să mergem la Comisia Europeană să ne aprobe. Probabil că va dura până când demarăm proiectul. Din informaţiile pe care eu le am este vorba de cel puţin 2-3 luni. Este vorba de 400 de milioane de euro", a declarat Ecaterina Andronescu.

Dotarea unităţilor de învăţămînt ar putea avea loc începând din anul şcolar următor, adică 2019-2020.

"Am putea să avem de anul şcolar următor. Noi avem prevăzute pentru toate şcolile gimnaziale şi din liceu. Dar trebuie să avem răbdare nu se pot dota toate deodată, pentru că nici nu cred că există un producător care să producă 90.000 de table inteligente câte avem noi", a spus ministrul.

Ecaterina Andronescu a mai spus că în România există 1.460 de şcoli cu grupuri sanitare în curte şi pentru asta nu au autorizaţie sanitară, pentru că aceasta se dă dacă există apă curentă în şcoală.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!