Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, duminică, că îi așteaptă pe toți elevii la școală luni, chiar dacă Romînia este în pragul unei epidemii de gripă, subliniind că ”nu puteam lăsa copiii acasă, când e ultima săptămână din semestru” și că trebuie încheiată situația. Aceasta a precizat că aceștia vor fi controlați pentru a li se verifica starea de sănătate, dar ”primul control trebuie făcut de părinți acasă”.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Îi invit mâine (luni- n.r.) pe toți la școală, în fiecare școală se face un triaj de sănătate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt în situația de a nu fi sănătoși sunt trimiși la medic, cei care au starea de sănătate normală rămân la școală și își văd de lecții așa cum stabilește programul pentru fiecare clasă în parte. Din informațiile pe care eu le am, în zilele care au precedat ziua de joi, ziua de joi a fost liberă, a fost 24 ianuarie, vineri am prelungit această mini-vacanță ca să zic așa, din informațiile pe care le am și care au ajuns la minister, în fiecare școală se face acest triaj. Este chiar sever, aș îndrăzni să spun", a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

Ecaterina Andronescu a spus de asemenea, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ”nu puteam lăsa copiii acasă, când e ultima săptămână din semestru”, pentru că e posibil ca unii să mai aibă nevoie de o notă, pentru încheierea mediilor și demersul ”ar fi perturbat dacă ar fi rămas acasă”.

”Este foarte aproape, însă nu puteam să lăsăm copiii acasă în situaţia în care este ultima săptămână din semestru când se încheie situaţiile şcolare. Foarte mulţi copii s-ar putea să mai aibă nevoie de o notă, îi mai ascultă profesorii ca să se decidă media cu care încheie semestrul întâi.Era complicat şi chiar aş spune că ar fi perturbat încheierea situaţiilor dacă săptămâna aceasta rămâneau acasă. De aceea este o săptămână de şcoală. Îi invit pe profesori, pe elevi şi pe părinţi să-şi aducă copiii la şcoală”, declarat Ecaterina Andronescu la Digi24.

Ministrul Sănătății a anunțat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna viitoare numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a mai precizat că numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităților școlare transmis Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică este de aproape 6.000.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!