Ecaterina Andronescu spune că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenția în clasele primare și să ofere posibilitatea învățătorului de a lăsa repetent un copil de clasa I, de exmplu, prin schimbarea legii.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Din păcate, este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, să calculeze și 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prim lege și fișa postului profesorului”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greșeală, Andronescu a răspuns: "Categoric. (...) Te străduiești mai mult să-l înveți ce trebuie să-l înveți”.

Potrivit Ordinului Ministerul Educației nr. 5115/2014 - privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la sfârșitul clasei pregătitoare și la sfârșitul clasei I, elevii nu pot fi lăsați repetenți. Elevii cu dificultăți de învățare vor rămâne în colectivele în care au învășat și vor intra într-un program de remediere sau recuperare școlară pe parcursul anului următor.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!