Dintre cele patru echipe de liceeni din Timişoara care s-au calificat pentru participarea la concursul "Zero Robotics", organizat de NASA, la finele lunii ianuarie, în Boston (SUA), doar pentru două participarea este, în prezent, sigură, scrie Agerpres, precizând că cele două echipe au reuşit să adune suma necesară deplasării.

RoboţiFoto: Wikipedia

„Echipa heRObotics a Colegiului Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" Timişoara a reuşit să adune din sponsorizări fondurile necesare deplasării în SUA, pentru a participa la finala concursului "Zero Robotics" organizat de NASA pe Staţia Spaţială Internaţională”, a declarat luni profesorul coordonator al echipei, Nuşa Cojocaru, de la Liceul Pedagogic "Carmen Silva" din Timişoara.

Elevii de la heRObotics au reuşit performanţa de a se califica pentru a doua oară în finala concursului internaţional din SUA, dar participarea lor este condiţionată de finanţarea deplasării şi a cazării, în valoare de 12.000 de dolari.

Între timp, echipele Cassiopeia a Colegiului Naţional de Informatică "Grigore Moisil" și TIMTRON mai caută încă sponsori.

Concursul li se adresează elevilor de liceu şi are ca scop programarea roboţilor SPHERES - sateliţi experimentali, aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, după ce primele etape ale concursului au avut într-un mediu virtual online, care simulează condiţiile din spaţiu.

Din Timişoara s-au calificat patru echipe.

Echipa heRObotics este formată din elevii Chirilă Laura, Deaconu Şerban, Momir Sebastian, Prodaniuc Pavel, Bogdănescu Andrei, ai colegiului "J.L.Calderon" Ciuleanu Vlad Mihai şi Stoica Daniel şi unul de la Colegiul Naţional "C.D.Loga", Stoica Daniel, profesori coordonatori sunt Cojocaru Nuşa şi Cojocaru Daniel.

Echipa Cassiopeia este formată din liceeni de la "Grigore Moisil": Males Sebatian, Bociat Daniel, Ţiu Cătălin, Popescu Sergiu, Pantea Daniel, Lupulescu Vlad, Kosa Alex, Pretorian Răzvan, profesor coordonator fiind Mircea Lupşe - Turpan.

Echipa SigmaSevenSR este mixtă, a colegiilor "Grigore Moisil" şi "Naţional Bănăţean" şi este formată din Diana Codreanu, Han Leonard, Alex Jieanu, Irsai Samuel, Andra Diana Măglaş, Ştefan Malanik şi Tania Peter.

Echipa TIMTRON de la “Grigore Moisil” este formată din: Raoul Bocancea, Sebi Cozma, Nickolas Daniel, Mihai Fracea, Mati Macsinga, Daniel Marcu Cezar Palagesiu, Andrei Pescaru, Luca Scarlat, Adrian Solomon, Simona Ivascu

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!