Educaţia timpurie, învățarea a limbilor străine şi programul Erasmus+ sunt priorităţile pe care le are România în domeniul educaţiei pe timpul președinției la Consiliul Uniunii Europene. Astfel, România va face demersuri pentru obținerea acordului privind Recomandarea Consiliului pe tema sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului, arată Ministerul Educaţiei. Această prioritate va contribui la consolidarea incluziunii și coeziunii, precum și la întărirea dimensiunii europene, inclusiv prin integrarea familiilor și a copiilor din țări terțe.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, România vrea să obţină consensul miniștrilor educației privind Recomandarea Consiliului-O abordare comprehensivă a predării și învățării limbilor străine.

Procesul de învățare a limbilor străine are impact asupra creșterii mobilității elevilor și studenților, favorizează crearea unui mediu cultural incluziv și poate fi stimulat prin utilizarea instrumentelor digitale, mai arată Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Programul Erasmus+ este o altă prioritate importantă pentru mandatul României la Președinția Consiliului UE.

"Considerăm că suntem pregătiți să inițiem dialogul interinstituțional (trialogul) cu Parlamentul European și Comisia Europeană, în vederea realizării de progrese care să contribuie la adoptarea Regulamentului viitorului program Erasmus+, în vederea realizării Spațiului european al educației", se arată în documentul de la Ministerul Educaţiei.

Pe parcursul celor 6 luni, România va organiza la Bucureşti reuniunea miniștrilor educației implicați în procesul de cooperare ASEM ( 15-16 mai), a Conferinței Rectorilor și Forumului Studenților ASEF (11-14 mai) și a reuniunii înalților funcționari ASEM (14 mai).

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!