Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că dezavuează practica plagiatului, pe care a catalogat-o drept o "practică nefericită", precizând că exigența universităților trebuie întărită pentru a stopa acest fenomen, potrivit Mediafax.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Dezavuez această practică. Nu am suficiente pârghii, dar prin legislația pe care o vom promova trebuie să întărim exigența universităților pentru că acolo sunt toate pârghiile și sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc în sistemul de învățământ. Este o practică nefericită", a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Reacția ministrului vine după ce consilierul de stat pe probleme de Educație din Administrația Prezidențială, Ligia Deca, a precizat că declarația ministrului Educației prin care sugera că plagiatul este o problemă minoră este una care arată că nu înțelege efectele negative ale fenomenului de plagiat.

"Personal cred că nicio problemă nu poate fi remediată fără să acceptăm efectele ei negative pe de-a-ntregul", a declarat Ligia Deca.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!