Şcolile din judeţul Timiş vor rămâne închise şi marţi din cauza ninsorilor, anunţă Ministerul Educaţiei. De asemenea, marți nu se vor ține ore în 40 de unități de învățământ din județul Arad, în 24 de şcoli din judeţul Mehedinți, în timp ce în Vâlcea va fi închisă o școală.

Elevi intr-o scoala din RomaniaFoto: Agerpres

Şcolile din județele Mehedinți și Timiș au fost închise luni din cauze vremii. Din aceleaşi motive, luni nu s-au desfășurat cursuri în mai multe unități de învățământ din Arad (40), Argeș (13), Bihor (9), Caraș-Severin (33), Cluj (1), Dolj (2), Hunedoara (33), Maramureș (4), Olt (1), Satu Mare (10) și Vâlcea (35).

Marți, vor rămâne închise școlile din judeţul Timiş, anunţă Ministerul Educaţiei. De asemenea, nu se vor ține ore în 40 de unități de învățământ din județul Arad, în 24 de şcoli din judeţul Mehedinți, în timp ce în Vâlcea va fi închisă o școală. Ministerul Educaţiei precizează că va actualiza lista şcolilor în care nu se ţin cursuri în funcţie de deciziile autorităţilor locale.

Potrivit meteorologilor, în următoarele patru zile vremea va fi mai rece decât în mod normal, după care se va încălzi, astfel că de Crăciun temperaturile vor fi ușor ridicate față de această perioadă. Astfel, în următoarele zile, temperaturile se vor situa sub normalul perioadei în toată țara, iar cele mai reci dimineți vor fi joi și vineri, când media va fi de aproximativ -8 grade. Între 21 și 25 decembrie se va încălzi, iar temperaturile maxime vor ajunge până la medii de 5-6 grade. Meteorologii spun că în majoritatea zonelor țării temperaturile maxime vor ajunge până la 5-6 grade. După Crăciun, vremea se va răci din nou.