Ninsorile abundente și viscolul din ultimele zile afectează desfășurarea cursurilor școlare în opt județe din vestul țării. Astfel, cursurile vor fi suspendate integral luni, 17 decembrie, în județele Arad, Timiș, Mehedinți și Gorj, dar și în zeci de școli din Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor, care au rămas fără curent electric. În Timiș, cursurile școlare sunt suspendate complet și marți, 18 decembrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Alte zeci de școli din Arad, dar și una din Satu Mare, vor rămâne închise inclusiv marți, din cauza avariilor la rețeaua de energie electrică.

IarnaFoto: Agerpres

UPDATE - Încă două județe anunță închiderea școlilor, din cauza viscolului: Caraș-Severin și Bihor

Un număr de 62 de școli din Caraș-Severin vor fi închise luni, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile.

Potrivit reprezentanților ISU Caraș-Severin, citați de Mediafax, 30 dintre unitățile de învățământ nu sunt alimentate cu energie electrică, 26 nu au căldură, iar în cazul altor șase drumurile spre școli sunt închise.

În total, în județul Caraș-Severin sunt 46 de localități nealimentate cu energie electrică.

Și în patru localități din județul Bihor cursurile vor fi suspendate luni, din cauza întreruperilor electrice cauzate de căderile de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat pentru Mediafax că vor fi suspendate cursurile în școlile din Avram Iancu, Brusturi, Căbești și Chijic.

În județul Bihor au fost afectate, duminică, de întreruperi de curent un număr de 79 de localități în urma ninsorilor.

UPDATE - Ministerul Educaţiei Naţionale vine cu precizări, duminică seara, şi informează că în județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș cursurile vor fi suspendate integral pentru ziua de luni, 17 decembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru data de marți, 18 decembrie.

De asemenea, marți, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la rețeaua de energie electrică, nu vor avea loc ore de curs în școlile din 39 de localități din județul Arad.

Din același motiv, o unitate de învățământ din județul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17-18 decembrie.

UPDATE- În Hunedoara, cursurile vor fi sistate luni în 12 şcoli din cinci localităţi. Cursurile vor fi sistate luni în 12 şcoli din oraşele Petroşani, Petrila şi Geoagiu şi din comunele Lăpugiu şi Burjuc, din cauza condiţiilor meteo, a informat, duminică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

UPDATE - În judeţul Mehedinţi şcolile sunt închise luni, 17 decembrie. Ministerul Educaţiei anunţă suspendarea cursurilor în toate şcolile din judeţ.

UPDATE - De asemenea, Ministerul Educaţiei anunţă că, în judeţul Arad, se suspendă cursurile luni şi marţi în localităţile în care s-a întrerupt curentul electric.

UPDATE - Şcolile din judeţul Gorj vor fi închise luni, potrivit Ministerului Educaţiei. Luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean va decide dacă şcolile vor rămâne închise şi marţi.

UPDATE - Şcolile din judeţul Timiş vor fi închise luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteo. Decizia a fost luată de autoritățile locale.

Propunerea de suspendare a cursurilor a venit din partea Inspectoratului Judeţean Timiş, care argumentează că în 30% din şcolile din Timiş nu e energie electrică.