Angajaţii români sunt pe ultimul loc în Europa privind participarea la educaţia formală sau non-formală, arată ultimul studiu Eurostat cu privire la educaţie şi training. Numai 7% dintre românii care sunt angajaţi au participat la o formă de educaţie şi formare profesională pe parcursul anului 2016, procent ce ne situează la distanţă de Grecia unde participarea la training este tot printre cele mai scăzute – 16,7%.

Tabel Eurostat Foto: Eurostat

Raportul Eurostat arată că cele mai crescute rate de participare la educaţie au fost înregistrate în Olanda (64,1%) și în Suedia (63,8%). De asemenea, în ţări precum Austria, Ungaria, Finlanda, Regatul Unit, Germania, Franța și Danemarca, proporţia angajaţilor care au urmat cursuri de formare profesională este între 50 şi 60%. Aceeaşi cercetare arată că în ultimii 10 ani, procentul angajaţilor cu vârstă cuprinsă între 25 şi 64 de ani care au participat la formare profesională formală sau non-formală a crescut de la 35,2% în 2007 la 45,1% în 2016. Cei mai mulţi dintre angajaţi, în proporţie de 80%, au participat la traininguri care aveau legătură cu jobul lor actual.

Raportul Eurostat arată că în majoritatea cazurilor, angajaţii participă în tipuri de formare nonformală, cum ar fi cursurile de formare profesională, dar și la cursuri de cultură generală sau la cursuri prin care capătă abilități pe care nu le-au dobândit în sistemul educațional formal. Cercetarea arată că, în 2016, 42,6% dintre adulți au participat la formarea non-formală.

România s-a angajat prin strategia naţională pentru învăţare pe tot parcursul vieţii ca, în 2020, cel puțin 10 procente din populația adultă, cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, vor participa la activități de învățare pe tot parcursul vieții.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!