Elevii de la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați au sărbătorit Centenarul Marii Uniri într-un mod inedit. După ce au terminat cursurile, mai mulți elevi au ieșit în curtea școlii și au format numărul 100 după care au aprins luminițele. În acest fel ei au vrut să marcheze cei 100 de ani pe care România îi sărbătorește pe 1 Decembrie 2018. Elevii nu au vrut să iasă în evidență cu inițiativa lor, însă informația a fost postată pe Facebook de profesorul lor de științe socio-umane Doru Căstăian.

HotNews.roFoto: Hotnews

​”Elevii noştri s-au organizat singuri şi au petrecut ieri, la sfârşitul programului, zeci de minute în frig şi vânt pentru câteva fotografii. Noi nu am făcut decât să le acordăm permisiunea formală pentru activitate. A fost una dintre foarte puţinele acţiuni dedicate centenarului care m-a emoţionat cu adevărat, una dintre puţinele declaraţii reale de iubire la adresa României pe care le-am auzit în ltima vreme și vreodată. Acest “100”, puţin ciobit pe la colţuri şi uşor tremurat. Bravo, copii! :)”,a scris profesorul Doru Căstăian, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE și: Profesorul care pune școala în inimile elevilor. Doru Căstăian: Temele pentru acasă sunt utile, nu cred că trebuie picat în exagerarea că nu ne trebuie teme

Într-un interviu pentru Hotnews, Doru Căstăian spunea că profesorii au șanse mai mari să obţină o învăţare temeinică din partea elevilor în momentul în care combină fascinaţia şi interesul cu efortul.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!