Vremea rea din următoarele zile nu va închide şcolile din Capitală. Inspectoratul Şcolar din Bucureşti nu a primit nicio cerere din partea şcolilor din sectoarele Capitalei. Elevii şi preşcolarii au oricum liber vineri, de sărbătoarea Sfântului Andrei, urmând să se întoarcă la cursuri luni.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

„La momentul acesta nu am primit nicio solicitare din partea niciunei şcoli. Şi astăzi oricum se opreşte ninsoarea”, a spus pentru Hotnews Maria Manea, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit prognozei speciale a Administrației Naționale de Meteorologie pentru București, urmează vreme deosebit de rece în următoarele zile, cu temperaturi scăzute, zăpadă și vânt puternic.

Intervalul miercuri, ora 08.00 - joi, ora 08.00

Îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă și se va situa în medie între 7 și 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade.

Intervalul joi ora 08.00 – vineri, ora 08.00

Vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatură maximă de -4...-3 grade și o minimă în jurul valorii de -7 grade. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală în jurul a 40 km/h. Trecător vor fi posibile fulguieli.