Se schimbă admiterea la şcolile militare din 2019. Care sunt noile condiții
Potrivit Ordinului nr. 4829 din 2018 al ministrului Educaţiei Naţionale modul de calcul al mediei de admitere utilizate pentru admiterea în colegiile naţionale militare pentru anul şcolar 2019-2020 este MFA( media finala de admitere)=0,3 MA ( 0,2 media de absolvire a claselor V-VIII + 0,8 media de la testele naţionale)+0,7NT (nota obţinută de candidaţi la testul de verificare a cunoştintelor ce se susţine la colegiile naţionale militar).
Potrivit documentului, termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale pentru care este necesara o planificare anterioara) este 1 martie 2019.
Până acum media finală de admitere se calcula astfel: MFA( media finală de admitere) = (NT-nota obţinută la testul tip grilă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică + MA- media de admitere în învăţământul liceal de stat, calculată ca medie ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor a V – a – a VIII –a / 2.
În România sunt 5 colegii militare pentru învăţământ liceal: Colegiul National Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia; Colegiul National Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza; Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" Campulung Moldovenesc; Colegiul National Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova; Colegiul National Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanta.
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Ce este cu adevarat important este cat stie candidatul in momentul in care se prezinta la examen si nu ce note a avut cu 4 ani in urma.
Putea sa fi fost o perioada grea in viata sa si pe urma putea sa fie foarte bun sau invers.