Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care completează OG 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene. Proiectul va permite primăriilor de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor să beneficieze de fonduri pentru implementarea programului prin hotărâre a consiliului județean sau a consiliului general al Municipiului București, după caz.

FructeFoto: MorgueFile.com

Până în prezent, autoritățile care aplicau programul erau consiliul județean și consiliile locale ale sectoarelor Municipiului București. Practic, consiliile locale ale comunelor, orașelor și municipiilor organizau procedurile de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor aferente programului.

Componentele Programului pentru şcoli sunt:

  • a)distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf;
  • b)măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor

Autorităţile competente naţionale pentru aplicarea Programului pentru şcoli sunt Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!