Experţii în educaţie spun că introducerea testelor grilă la examenele naţionale este o măsură care ridică multe semne de întrebare asupra intenţiei decidenţilor.

Daniela Visoianu Foto: Hotnews

"Noi observăm deja la gimanziu o dresare a copiilor pentru evaluarea naţională, ceea ce a dezechibrat foarte tare calitatea învăţământului gimnazial, pentru că discipline ca artele fizica, chimia sunt mai puţin valorizate de copii şi de părinţi. Măsura propusă pare din seria celei legate de manuale.Ministerul Educaţiei nu a fost în stare să facă achiziţii de manuale, iar acum nu reuşeşte să aibă un corp de profesori format şi antrenat pentru evaluări obiective. Drept care propune o simplificăre a procesului care arată că vrea să mărească procentul de promovare cel puţin la matematică, în care justificarea referitoare la subievtivitatea profesorilornu stă în picioare", a declarat pentru hotnews.ro Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie.

Aceasta mai spune că schimbarea subiectelor este una din măsurile luate peste noapte.

"E una din măsurile luate peste noapte, insuficient explicată. De aceea şi ridică foarte multe semne de întrebare asupra intenţiei decidenţilor", a mai spus Vişoianu.

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019 şi pentru Evaluarea Naţională, în care 40% din subiecte sunt tip teste grilă.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!