Secțiune susținută de MedLife

Ministerul Educației anunță eliminarea fișei de activitate lunară la profesori

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 25 octombrie 2018, 21:31 Actualitate | Educatie


La scoala
Foto: Agerpres
Ministrul Rovana Plumb a decis eliminarea fișei de activitate lunară a profesorilor, urmând ca activităţile să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ, anunță Ministerul Educației.

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a semnat un ordin prin care învățătorii/institutorii/profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plata cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română, informează ministerul într-un comunicat, citat de Mediafax.

În plus, a fost eliminată obligația ca învățătorii/institutorii/profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfășoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică.

De asemenea, a fost stabilită ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora.

"Pentru anul școlar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96", potrivit sursei citate.

Ministrul Rovana Plumb a decis, în același timp, să elimine fișa de activitate lunară, formular ce era cuprins în Anexa 3 a ordinului nr. 4165/24.07.2018, urmând ca activităţile să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ.


MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


2546 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Bine că a venit un ministru cu minte! (Vineri, 26 octombrie 2018, 4:51)

  ezragsit [utilizator]

  Domnul Popa a avut nu puține probleme.
  „Debirocratiza", dublând actele...
  Sau, nu reușea să înțeleagă!
  Dacă un profesor are norma de 18 ore și preda 21,7, dl. Popa nu reușea să priceapă câte ore are acesta în plus față de normă. Trebuia să i le scrii separat. Inclusiv fracțiunile! (Fracțiunile apar de la module, al căror număr de ore/an nu se divide exact cu numărul de săptămâni).
  Școlile au muncit săptămâni (!) ca să împartă, aberant, orele fiecărui profesor în „în bază" și în „în plata cu ora", inclusiv cu ore „sparte" la aceeași clasă, „atâtea minute în ...".
  Nici cum se predă la primar, sau la alte etnii nu a fost în stare să priceapă, de a scos elevii din Lenau, Timișoara, la protest.
  Elefantul în magazinul cu porțelanuri...
 • 0 (0 voturi)    
  PSD nu vrea să se învețe carte în România. (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:05)

  asavreau [utilizator]

  A tot pus miniștri ai învățământului profesori universitari care habar nu au de învățământul general și sunt interesați doar de numărul de studenți.amintiți-vă de Androneasca și gașca pesedistă care voia studenți fără BAC,numai să fie numărul care să le mențină funcțiile,fără să le pese de pregătirea elevilor ca viitori oameni care să muncească în diferite domenii.Sunt mulți profesori de liceu și școală generală care ar merita să fie miniștri și ar ști să organizeze învățământul încât românii să nu devină o națiune analfabetă.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by