​​Elevi ai Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara au protestat joi dimineața în curtea școlii și pe holurile unității de învățământ cerând dreptul de a părăsi incinta unității atunci când doresc, informeazătion.ro.

Protest liceu timisoaraFoto: Captura YouTube

Elevii care au participat la protest au strigat pe holuri și în curtea școlii „Vrem schimbare!”.

„Ei cer ca elevii să poată să intre și să iasă din școală când doresc. Programul de școală este program de școală, noi avem o legislație în vigoare, avem regulamente, avem acte normative care ne obligă să protejăm elevii, să avem grijă de securitatea lor în incinta școlii, noi răspundem de viața lor și de siguranța lor cât timp ei sunt la școală și nu este firesc ca o măsură care nu face altceva decât să-i protejeze să poată să ducă la o asemenea revoltă și nemulțumire. Copilașii ar trebui să vină la școală și să rămână în timpul programului de școală în incintă. Dacă apar lucruri neprevăzute, pentru care copiii ar trebui să părăsească unitatea de învățământ, dirigintele este obligat să ia legătura cu părintele și, cu acordul lui, evident, copilul poate pleca dacă este ceva care impune ieșirea lui din unitate. Sunt măsuri pe care suntem obligați să le luăm pentru a proteja copiii”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș, citată detion.ro

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!