Poezia „Balada unui greier mic”, de George Topârceanu, din manualul de clasa a doua, a fost modificată, atrage atenția o învățătoare de la un colegiu din Petroșani, care a scris pe Facebook că nu le poate cere elevilor să memoreze varianta „masacrată”, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Învățătoarea Petronela Vali Slavu, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, din Petroșani, a scris, pe Facebook, revoltată că în manualul de clasa a doua, după care trebuia să predea la ore, poezia „Balada unui greier mic”, de George Topârceanu , este o variantă „masacrată”.

„Asemeni greierașului din poezie, și eu sunt necăjită! Cine le-a dat dreptul autoarelor manualului să modifice versurile lui Topârceanu? Cum să le cer elevilor mei să memoreze varianta masacrată? Mai ales finalul sună ca naiba”, a scris Petronela-Vali Slavu, pe facebook.

„Cri-cri-cri, / Toamnă gri, / Nu credeam că o să vii / Înainte de Crăciun, / Că puteam să mai adun / O grăunţă cât de mică, / Să nu cer de împrumut / La vecina mea furnică, / Cri-cri-cri, / Toamnă gri, / Sunt tare mic şi necăjit!”, este varianta din manual.

„Cri-cri-cri, / Toamnă gri, / Nu credeam c-o să mai vii / Înainte de Crăciun, / Că puteam şi eu s-adun / O grăunţă cât de mică, / Ca să nu cer împrumut / La vecina mea furnică, / Fi'ndcă nu-mi dă niciodată, / Şi-apoi umple lumea toată / Că m-am dus şi i-am cerut... / Dar de-acuş, / Zise el cu glas sfârşit / Ridicând un picioruş, / Dar de-acuş s-a isprăvit... / Cri-cri-cri, / Toamnă gri, / Tare-s mic şi necăjit!”, este varianta corectă.

Cadrul didactic a povestit și cum a rezolvat problema variantei „schilodite”.

„Problema de astăzi am rezolvat-o așa: am scos la imprimantă varianta „de”, nu „după” Topârceanu și elevii au lipit-o peste varianta schilodită de niște minți înguste”.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!