Ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Astfel, numărul de posturi nu va mai fi redus, așa cum era prevăzut inițial, ci va crește. "Vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi", a spus Dăncilă.

Viorica DancilaFoto: Agerpres

Aceasta a precizat că nu vor exista disponibilizări în învăţământ.

"În urma analizei realizate cu Rovana Plumb, ministrul interimar al educației, vreau să va anunț că ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor venite din partea inspectoratelor școlare având în vedere necesitățile punctuale la nivel local", a precizat Dăncilă.

Ambele sindicate din preuniversitar au cerut guvernului să anuleze un ordin semnat de fostul ministru Valentin Popa, care prevedea reducerea a 4.000 de posturi în învățământ. Potrivit sindicaliștilor, inspectoratele școlare le-au cerut deja școlilor să reducă peste 4.000 de posturi didactice de predare, didactic-auxiliare și nedidactice. Articolul de pe Edupedu.ro,aici.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!