P​este 120 de universități din toată lumea caută studenți din România în cadrul RIUF - Romanian International University Fair, târgul universităților străine care se desfãșoarã între 6 și 7 octombrie la Sala Palatului din Capitală.

Targ educatieFoto: Hotnews

Cele mai multe universități sunt din Marea Britanie și Olanda, dar în cadrul târgului sunt și universitãți din Franța, Germania, Elveția și Spania. Cele mai multe programe oferite de universitãți sunt pentru studenții pasionați de informaticã și științe, care sã știe limba englezã la nivel avansat.

Printre universitățile prezente la București se aflã și o universitate din Orientul Mijlociu: Universitatea King Abdullah din Arabia Sauditã, care a venit cu o ofertă specială pentru masteranzii și doctoranzii care vor să facă cercetare în bioinginerie, ingineria mediului, inginerie electrică, inginerie chimică sau mecanică. Universitatea le oferă celor admiși bursã integralã.

„Fiecare student care este admis este admis pe merit și asta înseamnă că are bursă întreagă, adică are taxa asigurată, cazarea asigurată, asigurare medicală generală și pentru dentist și, anual, primește bilete de avion pentru a-și vizita familia”, spune Rosemary Mills, reprezentanta Universității King Abdullah din Arabia Saudită.

Candidații trebuie să vrea să lucreze într-un mediu internațional, dar și să trăiască într-o tară foarte călduroasă, la propriu, așa cum e Arabia Saudită. „Căutăm oameni foarte ambițioși, care să fie deschiși să trăiască într-un alt mediu. Vrem studenți care să fi studiat aici la Politehnica din București sau la Universitatea din București, care să fi terminat cu nota 8 studiile de licență, care să știe foarte bine limba engleză lucru pe care să îl dovedească prin testul IELTS sau TOEFL și care să fi făcut cercetare pentru lucrarea de licență”, a mai spus reprezentanta Universității King Abdullah din Arabia Saudită. În prezent, în cadrul universității studiază tineri din 60 de țări, printre care și 3 din România

Pe lângă programele de informatică și științe, universitățile au venit cu programe de pregătire în domeniul hotelier. Cele mai scumpe programe sunt cele de la Institutul de Management hotelier și turistic din Elveția, unde un an de studiu începe de la 23.000 de franci elvețieni.

„Noi căutăm absolvenți de liceu care să fie interesați de industria hotelieră, care apoi pot lucra în marile lanțuri hoteliere din toată lumea. Taxa de școlarizare include tot de la asigurarea mesei, cazare și cărțile pentru studiu. Oferim și burse parțiale de până la câteva mii de franci elevețieni”, a spus Matej Bastarda, manager de marketing la Institutul de Management Hotelier și Turism din Elveția.

Universitățile din Olanda caută în principal studenți pentru programele de științe aplicate și informatică. Condiția pentru a fi admiși la una din universitățile olandeze este media 6 la bacalaureat și dovada că ai făcut voluntariat în timpul liceului. „Este destul de ușor să fi admis. În mare parte în CV trebuie să ai activități care să aibă legătură cu ce vrei să faci la facultate. La ce se uită ei este să vadă dacă ești eligibil, adică să iei Bac-ul”, a spus Amy Rădulescu, studentă în anul III la Universitatea din Twente. Taxa pentru un de studiu în Olanda este de 2000 de euro.

RIUF are loc la Sala Palatului din București până duminică la ora 16. Pe 9 octombrie RIUF se află la Cluj-Napoca, pe 11 octombrie la Iași, iar pe 13 octombrie la Constanța.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!