Elevii din Capitală nu vor învăța pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, a anunțat Inspectoratul municipiului București, citat de Mediafax. Totodată instituția precizează că fiecare unitate de învățământ în care vor fi secţii de votare pentru Referendum va hotărî dacă pe 8 octombrie programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja sălile de cursuri.

Elevi la clasaFoto: Agerpres

Vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei este zi liberă în Bucureşti pentru elevi, prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (...) încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (...) unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului. (...) În Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

De asemenea, unităţile de învăţământ în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul din 7 octombrie ar putea să-şi modifice programul în ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri.

“Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit aceluiaşi contract încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, elevii din Bucureşti au liber în zilele:1 şi 2 ianuarie; prima, a doua şi a treia zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţie; 30 Noiembrie - Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie - Naşterea Domnului.