Educatoarea din Vrancea care a fost filmată anul trecut în timp ce lovea un copil în clasă și țipa la el nu se mai poate întoarce la catedră, a decis Curtea de Apel Galați, transmite Mediafax. Decizia este definitivă și confirmă sentința Judecătoriei Focșani.

Educatoarea Mihaiela Ciornea din satul Poiana, comuna Vrîncioaia, a fost condamnată pentru purtare abuzivă, scrie agenția de presă. Decizia definitivă a instanței spune că femeia nu mai poate reveni în învățământ și este obligată sa plătească părții vătămate suma de 1.000 lei, daune morale. Inițial, educatoarea fusese condamnată la plata a 10.000 de lei.

Educatoarea a fost filmată cu telefonul mobil, de o mamă, în timp ce lovea și striga la copii: „Dacă te mai ridici, iei bătaie. Te dezbrac. Poate să mă ia poliţia, în secunda doi. Te dezbraci şi te trimit acasă", spune Mihaela Ciornea pe înregistrare, unde se vede cum trage de urechi un copil și-l lovește peste față pe alt copil.

Inițial, Judecătoria Focșani a decis că femeia trebuie să urmeze tratament medical într-o unitate sanitară de specialitate, iar aceasta a stat o perioadă în concediu medical, relatează Mediafax.

În ianuarie anul trecut, aceasta a revenit la catedră, în baza unor documente medicale care atestau că este aptă să-și facă meseria. Conducerea unității de învățământ a decis să o penalizeze atunci cu o tăiere salarială de 15% timp de trei luni, potrivit agenției.