Copiii de la o clasă I a unei școli din orașul Galați au stat, luni, pe hol, în prima zi a anului școlar, deoarece clasa lor este în curățenie, relatează Mediafax. Purtătorul de cuvânt al ISJ Galați, Oana Enache, spune că banii pentru igienizări au venit târziu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru prima zi de școală, conducerea Liceului cu Program Sportiv din Galați, unitate de învățământ cu clase I-XII, a improvizat o clasă pe hol, la parter, chiar în dreptul clasei unde vor învăța copiii. Totuși, profesorii spun că situația se va regla de marți, în condițiile în care copiii vor fi duși într-o clasă de la etaj unde vor sta până la finalul lucrărilor.

„Doar astăzi (n.r. luni, 10 septembrie) se întâmplă acest lucru, am vrut să-i ducem pe copii chiar lângă clasa unde vor învăța. De mâine, ei vor fi mutați la etaj într-o clasă unde s-a făcut curățenie, totul este aranjat. Nu se poate spune că elevii învață pe hol. Igienizarea o vom încheia într-o săptămână, cel mult două, nu afectează programul școlar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Liceului cu Program Sportiv, Maria Popescu.

Situația a fost remarcată și de preotul care a făcut slujba de sfințire a clădirii în prima zi de școală, acesta menționând în discursul său că stropirea cu agheasmă o face în curte „din cauza situației deosebite în care se află clasele”.

De asemenea, educatoarea de la clasa I le-a spus copiilor că „școala a început în condiții puțin vitrege”, referirea fiind tot la stadiul lucrărilor de igienizare.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați au aflat despre situația de la Liceul cu Program Sportiv și confirmă că, începând de marți, copiii de clasa I vor fi transferați într-un spațiu igienizat.

„Dimineață a fost deschiderea anului școlar, iar elevii au stat acolo în timpul ceremoniei. În clasa lor se văruiește, banii pentru igienizări au venit târziu din cauza licitațiilor. Oricum, ei nu vor învăța pe hol, de mâine vor fi duși într-o clasă curată. Nu sunt probleme în Galați din acest punct de vedere. Noi le-am solicitat directorilor să ne informeze dacă sunt probleme, dar nu am primit nicio solicitare”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISJ Galați, Oana Enache.

Reprezentanții Primăriei Galați susțin că lucrările de igienizare a spațiilor școlare au început cu mare întârziere din cauza rectificării bugetare care a avut loc la sfârșitul lunii august.

„Mai sunt lucrări în aproape 30 de unități de învățământ. Încercăm să nu afectăm programul elevilor, reprezentanții școlilor au înțeles situația. De vină este rectificarea bugetară care s-a făcut târziu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Raluca Ardean.

Liceul cu Program Sportiv din Galați are elevi din toate ciclurile, primar, gimnazial și liceal.