Franța: Meseria de profesor- un loc de muncă în continuare neatractiv 

de C.F.     HotNews.ro
Duminică, 26 august 2018, 23:22 Actualitate | Educatie


Profesor
Foto: Pixabay.com
Pentru a contracara criza vocațională, Ministerul Educației din Franța lansează noi proiecte, cum ar fi pre-recrutarea sau introducerea cursurilor de formare și perfecționare pentru viitoarele cadre didactice, potrivit Le Monde.  

Meseria de profesor atrage din ce în ce mai puțin. În decurs de cincisprezece ani, numărul de înscrieri la concursurile de recrutare de nivel 2 a scăzut cu aproape 30%.

Ministerul Educației a decis să abordeze această problemă și a introdus noi măsuri pentru pregătirea celor care aleg această carieră. Vor fi oferite bonusuri suplimentare profesorilor din zonele sensibile, formarea inițială va fi îmbunătățită, iar educația continua și perfecționarea profesorilor va duce la creșterea interesului și numărului de candidati. 

Ministrul Jean-Michel Blanquer și-a exprimat de mai multe ori dorința de a crea o "pre-recrutare" a cadrelor didactice eligibile pentru concursul de sfârșit de licență. Toate aceste măsuri au același obiectiv: restabilirea atractivității funcției. 

În ciuda unei ușoare îmbunătățiri din ultimii ani, deficitul de candidați rămâne îngrijorător. "Această problemă de atractivitate se regăsește în toate țările dezvoltate" , spune Alexis Torchet, SGEN-CFDT

1176 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version