Pentru a contracara criza vocațională, Ministerul Educației din Franța lansează noi proiecte, cum ar fi pre-recrutarea sau introducerea cursurilor de formare și perfecționare pentru viitoarele cadre didactice, potrivitLe Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meseria de profesor atrage din ce în ce mai puțin. În decurs de cincisprezece ani, numărul de înscrieri la concursurile de recrutare de nivel 2 a scăzut cu aproape 30%.

Ministerul Educației a decis să abordeze această problemă și a introdus noi măsuri pentru pregătirea celor care aleg această carieră. Vor fi oferite bonusuri suplimentare profesorilor din zonele sensibile, formarea inițială va fi îmbunătățită, iar educația continua și perfecționarea profesorilor va duce la creșterea interesului și numărului de candidati.

Ministrul Jean-Michel Blanquer și-a exprimat de mai multe ori dorința de a crea o "pre-recrutare" a cadrelor didactice eligibile pentru concursul de sfârșit de licență. Toate aceste măsuri au același obiectiv: restabilirea atractivității funcției.

În ciuda unei ușoare îmbunătățiri din ultimii ani, deficitul de candidați rămâne îngrijorător. "Această problemă de atractivitate se regăsește în toate țările dezvoltate" , spune Alexis Torchet, SGEN-CFDT