BAC 2018 Sesiunea de toamnă Examenele de Matematică și Istorie, susținute de candidații la a doua sesiune de bacalaureat

de R.P.     HotNews.ro
Marţi, 21 august 2018, 18:15 Actualitate | Educatie


Incepe Bacalaureatul
Foto: Agerpres
Examenul de Matematică și cel de Istorie sunt susținute miercuri de către absolvenții de liceu care dau bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Calendarul celei de-a doua sesiuni de BAC prevede pentru această zi proba obligatorie a profilului. Examenul a început la ora 9:00, iar candidații au 3 ore la dispoziție, pentru a rezolva subiectele. Absolvenții de la Real, de la liceele tehnologice sau cei cu specializarea învățători-educatoare vor da examen la Matematică. Elevii de la Uman și cei de la filiera vocațională dau examen la Istorie.
A doua sesiune a Bacalaureatului 2018 continuă miercuri, 21 august, cu proba obligatorie a profilului. La rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor folosi numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, candidaţii au voie să intre în sala de examen cu instrumente de desen.


Elevii nu au voie să intre în examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Cei care sunt surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul Educației Naționale anunță că pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 20 - 23 august, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 24 august, între orele 8:00 -14:00.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele, să obțină minimum nota 5 la fiecare examen scris și o medie de 6 cel puţin la probele scrise.

Ministerul Educației a anunțat că 45.052 de candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. “Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare”, a precizat Ministerul, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Calendarul examenului de bacalaureat 2018 - sesiunea de toamnă este următorul:  
20 august - Limba şi literatura română - examen scris
21 august - Limba şi literatura maternă - examen scris
22 august - Proba obligatorie a profilului - examen scris
23 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - examen scris

24 și 27 august - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
28 august - Evaluarea competențelor în limba maternă
29 - 30 august - Evaluarea competenţelor digitale
30 și 31 august - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

1 septembrie - Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro
1 septembrie - Candidații nemulțumiți de note pot depune contestații, între orele 12:00 și 16:00
6 septembrie - Rezultatele finale vor fi făcute publice

Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


2567 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by