Studenții le cer autorităților să ancheteze cu prioritate și rapiditate evenimentele petrecute la protestele din Piața Victoriei. “Este inacceptabil ca forțele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violență împotriva propriilor cetățeni. Este inacceptabil ca acestea să își dea concursul pentru a crea un sentiment de spaimă și frică generalizată”, spune Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Apelul studentilorFoto: ANOSR

Citește comunicatul integral al ANOSR:

"Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România condamnă ferm violențele petrecute în cursul zilei de ieri la București. Agresivitatea verbală a unor participanți nu poate constitui în niciun caz o justificare pentru intervenția brutală a forțelor de ordine. De asemenea, lipsa de reacție a autorităților statului român în fața agitatorilor care au provocat inițial violențele, ne aduce aminte de modul în care acestea au acționat în data de 13 iunie 1990.

Facem un apel la calm. În anul Centenar, România ar trebui să celebreze un veac de existență. Să marcăm momentele de frumoasă amintire, respectiv greutățile care au marcat poporul român în acest răstimp. Nu putem privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată. Discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos, indiferent de opțiunile politice ale cetățenilor. Avem speranța că putem reuși să ne regăsim decența și să revenim la o atmosferă de normalitate.

De asemenea, solicităm autorităților statului român să ancheteze cu prioritate și celeritate evenimentele petrecute în cursul zilei de ieri. Este inacceptabil ca forțele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violență împotriva propriilor cetățeni. Este inacceptabil ca acestea să își dea concursul pentru a crea un sentiment de spaimă și frică generalizată.

Suntem alături de persoanele care au necesitat îngrijirile medicilor în urma incidentelor care au avut loc aseară."