România a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică. Cine sunt premianții

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 12 iulie 2018, 19:32 Actualitate | Educatie


Echipa Romaniei, Olimpida Internationala de Matematica
Foto: Captura YouTube
Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, precum și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante.

Liderul echipei României, Cătălin Gherghe, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca a fost una grea. ”Echipa României a obținut o medalie de aur, prin Ioan Andrei Nicolae, una de argint, prin Ciprian Mircea Bonciocat, și două de bronz, prin Edis Memiș și Mihnea Gabriel Doica, dar și două mențiuni de onoare, pentru ceilalți doi membri, Antonie Ciocan și Radu Alexandru Iacob. Rezultatul obținut este unul mulțumitor, iar medalia de aur este onorantă. Olimpiada nu a fost foarte simplă, a fost una grea, iar problemele nu au fost ușoare”, a spus Gherghe.

Potrivit acestuia, cu puțină șansă, România putea obține un rezultat mai bun, în condițiile în care medalia de argint a fost la un punct de medalia de aur, iar Antonie Ciocan, premiat cu mențiunea de onoare, a fost la un punct sub medalia de bronz. 

România s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante. Olimpiada Internațională de Matematică se desfășoară în perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca. 

Cine sunt premianții:
 • Ioan-Andrei Nicolae, medalie de aur: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Este medaliat cu argint la Balcaniada de Matematică din acest an
 • Ciprian-Mircea Bonciocat, medalie de argint: elev la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti. Și el a obținut medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică 2018, medalii de aur cu punctaje maxime la Balcaniadele din 2017 și 2016. În 2016, a luat argint la olimpiada internațională de matematică
 • Edis Memiș, medalie de bronz - elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Este la prima sa participare la olimpiada internațională, după ce anul acesta a obținut punctajul maxim la Balcaniada de Matematică, transmite Ziua de Constanța
 • Mihnea-Gabriel Doica, medalie de bronz: elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti; are o medalie de argint la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Matematică, și tot argint la Balcaniada de anul trecut
 • Antonie Ciocan, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, medaliat cu bronz la Balcaniada de anul trecut, a obținut aurul cu punctaj maxim la Balcaniada de Matematică pentru juniori în 2014
 • Radu-Alexandru Iacob, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9229 vizualizari

 • +5 (13 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 12 iulie 2018, 19:49)

  andipetre [anonim]

 • +5 (11 voturi)    
  ... (Joi, 12 iulie 2018, 20:13)

  tirolez [utilizator]

  Felicitari, dar invatamantul romanesc e reprezentat doar de elevul de la Vianu, ceilalti sunt toti de lCHB. Si se cam stie ce se intampla acolo, se inchid ochii la absente sa se poata pregati.
  Pe cand ceilalti trebuie sa mearga 6 ore pe zi la scoala, sa-si faca temele. Da, se mai inchid ochii si la absentele lor, dar e incomparabil. In alte tari cei cu sanse(sa zicem echivalentul lotului largit la noi) intra in cantonamente, nu se duc sa invete ce altitudine are vf nu stiu care. Nu strica, dar pe urma sa nu ne uitam ca noi suntem pe locul 33, iar altii pe 10, pentru ca noi am ramas pe sistemul de acum 20 de ani, iar ceilalti pompeaza serios in antrenori si conditii.
 • +9 (13 voturi)    
  felicitari (Joi, 12 iulie 2018, 20:14)

  Cobby [utilizator]

  Felicitari premiantilor!

  In comparatie cu alti ani insa... rezultatul pe echipe e evident mai slab. Asta face parte dintr-un trend .

  https://www.imo-official.org/results.aspx

  Fara masuri energice de revitalizare a invatamantului romanesc n-o sa mai avem cu ce ne mandri ani buni.
  Welcome the dark ages!
 • 0 (10 voturi)    
  medaliile nu folosesc la nimic..ei pleaca din tara (Joi, 12 iulie 2018, 20:36)

  Gryphus [utilizator]

  tinerii astia descoperiti pe seama celorlalti elevi, vor pleca din tara deci aceste medalii sunt inutile,
  • +1 (9 voturi)    
   .... (Joi, 12 iulie 2018, 22:16)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   sunt la un liceu privat, 5 din 6, n-au nicio treaba cu statul roman si sistemul romanesc. Poate asta ar trebui sa fie cel mai dureros.
   Pleaca si cei fara medalii internationale. Din Vianu pleaca foarte multi de ex.
 • +8 (10 voturi)    
  Locul 33 e cel mai slab scor al României vreodată (Joi, 12 iulie 2018, 20:42)

  simplex1 [utilizator]

  In 2017 Romania a fost pe locul 22. Nu scăzuse niciodată în trecut sub poziția 22. Acum, în 2018, a ajuns pe 33.

  Vezi: http://imo-official.org/results.aspx

  Singurele subiecte care au creat dificultăți pentru primii 100 clasați (toți medaliații cu aur și o parte din cei cu argint) au fost problemele P3 și P6. La P1, P2, P4 și P5 cei 100 de care vorbeau au luat maximul de 7 puncte, cu foarte puține excepții.

  Problemele 3 și 6 au făcut diferența.
  • +6 (14 voturi)    
   Ce-i mai umilitor (Joi, 12 iulie 2018, 23:00)

   Mutembe [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

   este ca s-a obtinut cel mai jos scor al Romaniei la ea acasa. Si, noroc cu Liceul International (liceu privat, finantat de turci), care 'racoleaza' talentele de prin liceele din tara si le perfectioneaza. Romania este intr-o cadere libera, dar na, Soros & LCK sunt de vina. Si Statul Paralel !
 • +4 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 iulie 2018, 20:54)

  [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
   ... (Joi, 12 iulie 2018, 22:20)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui

   Ai vazut unde e Finlanda cea mult laudata? Un loc pentru care ai nostri cred ca ar ramane fara cetatenie. Invatamantul de masa nu are nicio treaba cu OIM in nicio tara. In plus, 5/6 nu sunt elevi in invatamantul de stat romanesc. Hmmm.
  • +1 (7 voturi)    
   Notele nu sunt mediocre. (Joi, 12 iulie 2018, 23:24)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui

   Primii doi romani din echipa au obținut la cele sase subiecte notele:

   7, 7, 0, 7, 7, 3
   și
   7, 7, 0, 7, 7, 2

   (7 este maximul de puncte)

   Romania nu are destui locuitori pentru a selecta din ei încă 4 de talia celor doi mai sus menționați (echipa este formata din 6 elevi).

   Tarile care se clasează pe locuri fruntașe constant au multi oameni. Fara un 40-50 milioane cetățeni nu avem cum sa aspiram la unul din primele 15 locuri în fiecare an.
 • 0 (10 voturi)    
  Cine sunt castigatorii- ? (Joi, 12 iulie 2018, 21:08)

  Isobar [utilizator]

  România s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante.
  Nu este o pozitie mediocra cu care ne-am obisnuit sa ne laudam ???..
  • +9 (9 voturi)    
   primele 11 pozitii (Joi, 12 iulie 2018, 23:47)

   Bazil [utilizator] i-a raspuns lui Isobar

   1. USA; 2. Rusia; 3. China; 4. Ukraina; 5. Tailanda; 6. Taiwan; 7. Korrea; 8. Singapore; 9. Polonia; 10. India; 11. Australia;
   Japonia este pe 13, vecinii nostri, Ungaria, pe 15, iar Finlanda 59.
 • 0 (6 voturi)    
  Well ...meritele individuale sunt incontestabile (Vineri, 13 iulie 2018, 9:42)

  MiticaPalarierul [utilizator]

  Well ...meritele individuale sunt incontestabile - felicitari tuturor participantilor la OIM.
  In afara de performanta la matematica - invata multe, au ocazia sa cunoasca oameni noi, colegi din alte tari, un oras frumos (ce amintiri frumoase am eu din fazele finale ale olimpiadelor de mate si info desfasurate la Cluj!).
  Discutiile cu "ce se face tara fara rezultate", "tot pleaca", etc. mi se par un pic deplasate.
  Unii absolventi pleaca, altii raman - pregatirea prin sistemul de invatamant public trebuie sa ramana disponibila si accesibila tuturor.
  BTW Liceul International de Informatica se finanteaza partial din alocatiile MoEDU - cum este normal.

  Felicitari inca odata tuturor celor care fac posibila OIM - profesori si elevi!

  "Patria si Dreptul Meu!"
  .
 • +4 (4 voturi)    
  Felicitari ! (Vineri, 13 iulie 2018, 10:04)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Tuturor echipelor din MEN, incepând cu Androneaskaya (groparul invațământului) si terminând cu actualul tătuc al plagiatorilor suceveni. Sunt cei care au reusit sa coboare invatamântul românesc atât de jos. Toti câstigătorii vor pleca, desigur, pentru ca a face școalâ in Ro e o RUSINE pentru orice tânăr valoros. Ro e tara fără viitor, un teritoriu distrus de hoti si mafioti.

  Corpul profesoral? Indolenti, mediocri, clientelari - protesteaza doar pentru mălai, altminteri sunt COMPLICI la distrugerea invatamântului de la noi.
 • +4 (4 voturi)    
  Restructurarea educatiei de performanta (Vineri, 13 iulie 2018, 11:21)

  aliana8 [utilizator]

  Dupa cel mai catastrofal rezultat din istoria participarilor romanesti, ar trebui luate de urgenta cateva masuri de bun simt:

  1. Eliminarea tuturo privilegiilor de care dispun elevii ICHB.
  DEsi nu fac un an intreg ore normale(materii normale), desi lipsesc cu lunile de la scoala obisnuita, desi castiga calificari de la judet si nationale prin contestatii dubioase , desi au totul la dispozitie - profesori, materiale, timp, au adus matematica romaneasca in cel mai negru punct.

  2. Demisia celor care nu au gandit o strategie pentru matematica romaneasca.
  Singura strategie folosita este :" trimiteti copilul la ICHB" desi acesta este un liceu privat care, promovandu-si elevii de multe ori prin mijloace dubioase sau cel putin lipsite de bun simt in loturile nationale, aduna alte clase de platitori de taxe cu rezultate dezastruoase la bac si fara nicio formare adevarata.

  3. Restructurarea comisiilor, masuri anti trafic de influenta - schimbarea anuala a membrilor comisiilor de la etapa judeteana si de la cea nationala si de la loturi;

  4. Pregatirea centralizata adevarata a lotului largit, inainte de baraje.
  Acei copii nonICHB care au strapuns primul zid sunt capabili sa il strapunga si pe al doilea si sa intre in lotul restrans daca se face o pregatire solida a lotului largit.

  5. Interzicerea participarii profesorilor din liceele care au elevi in lotul largit la pregatirea dinaintea barajelor

  6. Masuri de siguranta sporite in momentul corectarii lucrarilor (camere video, interzicerea telefonului, evitarea intalnirii profesori-elevi inainte de corectare) mai ales la etapa judeteana unde se fac matrapazlacuri imense

  7. Verificarea si supraverificarea rezolvarii contestatiilor. Aici, este durere totala, se schimba loturi si clasamente prin contestatii

  8. Centre de excelenta adevarate, nu doar de ochii lumii, in judete sau regiuni pentru descoperirea adevaratelor talente
  • -1 (3 voturi)    
   Well ... ei au dus matematica romaneasca (Vineri, 13 iulie 2018, 14:09)

   MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui aliana8

   Well .. infierati cu maine comuista un liceu si niste elevi - pentru presupusa vina de a fi castigat premii la olimpiade ?

   Postarea Dvs, este din categoria "sa batem boul care trage" ... tipic comuista !

   "Desi nu fac un an intreg ore normale(materii normale), desi lipsesc cu lunile de la scoala obisnuita, desi castiga calificari de la judet si nationale prin contestatii dubioase , desi au totul la dispozitie - profesori, materiale, timp, au adus matematica romaneasca in cel mai negru punct." ... well ... de ce nu concurati Dvs. la olimpiada de matematica ?

   Ce rezultate personale ati avut - incat ii responsabilizati de un presupus esec pe cei care au obtinut rezultate meritorii?

   V-ati gandit vreodata ca locul Romaniei in clasament reflecta o stare de fapt ? pentru cat interes exista azi in Romaia pentru pregatirea la matematica, iata rezultatele!

   V-ati gandit vreodata ca pozitia in clasament depinde de pregatirea fiecarui participant ? Poate ca unii au invatat mai bine si mai multe lucuri - deci au rezultate mai bune.

   Well .. in loc sa ganditi - va pozitionati alaturi de dancilopiteci - admonestand elevii care au indraznit sa ia premii.

   Rusine !

   "Patria si Dreptul Meu!"
   .
   • +2 (4 voturi)    
    Nimic mai fals (Vineri, 13 iulie 2018, 14:52)

    aliana8 [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

    Nu infierez copiii care iau premii la olimpiade, ci faptul ca etapele de selectie sunt viciate in favoarea unora, ca procesul de alcatuire a loturilor restranse este departe de a fi unul fair play, ca sa raman intr-o nota civilizata.

    Faptul ca unii au totul (timp infinit la dispozitie, absenta presiunii notelor la celellalte materii, profesori din sistem, care, fie predau in cele 2-3 zile dinaintea barajelor, fie se ocupa de-a dreptul de coordonarea lotului national) si au asemenea rezultate - cel care e aproape de locul 400 mondial cred ca este un record negativ absolut, inseamna ca poate le lipseste ceva, talentul, creativitatea.
    Dancilopitecii vor aplauda, draga domnule, aceste rezultate si vor zice ca i-am batut pe toti. Si se vor prezenta din nou in vizite la liceul minune. Doar nu credeti ca toate acest lucruri murdare nu au si sustinere politica. Domnul Robert Negoit e fan :)
   • 0 (2 voturi)    
    Dl Gologan tocmai s-a prins ca selectia e proasta (Vineri, 13 iulie 2018, 17:03)

    Aniag [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

    Cititi noul articol, dl G admite ca selectia e proasta si trebuie centre adevarate de pregatire in fiecare judet. Remediul "Mergeti la ICHB" a fost prost si trebuie luate masuri urgente ca baga matematica in moarte clinica.
    NU poti incuraja performanta in tare, in centre altadata puternice, daca un copil stie, de la bun inceput, ce se petrece la nivel de loturi. E descurajant.

    Sa speram ca nu e doar apa de ploaie, aruncata acum cand s-a produs catastrofa.
 • 0 (4 voturi)    
  Un sincer BRAVO,... (Vineri, 13 iulie 2018, 12:08)

  Olyx [utilizator]

  tinerilor !
 • +2 (4 voturi)    
  Primii la Balcaniade (Vineri, 13 iulie 2018, 14:38)

  Aniag [utilizator]

  Cand i se spunea domnului G ca nu e bine ce face cu ICHB ul, ca ar trebui sa se ocupe si de copiii exceptionali care nu au chef sa iis petreaca adolescenta intr-un camin din Bucuresti, ca lotul Bucurestiului se face cum se face, ca meditatiile pe acest nivel au capatat o nuanta periculoasa, raspundea chiar pe Hotnews ca stam foarte bine, ca stie ce se intampla blablabla.
  Pe bune? Ne laudam ca suntem primii in Balcani la Balcaniade (unde se admit contestatii, apropo), dar fostii concurenti carora chipurile le luam fata se dau de trei ori peste cap si aterizeaza in fata noastra la Internationala: Serbia pe 13, Bulgaria pe 21, Turcia pe 24. Plus atatea alte tari europene. Ucraina e pe 4, Polonia pe 9, Ungaria pe 15, UK ul pe 12, Croatia pe 22, Slovacia pe 23, Suedia pe 24, Germania pe 31, Franta la egalitate cu noi.
 • 0 (2 voturi)    
  Chiar daca pleaca din tzara (Vineri, 13 iulie 2018, 17:00)

  Koczka [utilizator]

  Ei sunt produsul muncii lor. Orice tzara e obligata sa asigure valorificarea talentului si aptitudinile tinerilor sai. Chiar tzari mai putin dezvoltate asigura acest lucru. Si in activitatea lor ulterioara ei vor fi romani si nu vor uita acest lucru chiar daca vor dori la un moment dat asta.
  Macar sa fim a 33-a tzara dezvoltata din lume , eu as fi multumit.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by