​Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea începe o anchetă, după ce în mediul online au apărut fotografii care i-ar înfățișa, în ipostaze intime, pe directorul Liceului de Arte din Focşani şi un elev de 18 ani. Directorul liceului, Tăicuţu Diana Rozalia, a demisionat luni dimineaţă, transmite News.ro.

Ancheta de la ISJ Vrancea vine după ce în weekend presa locală a publicat fotografii în care ar fi directorul Liceului de Arte din Focşani, alături de un elev, în ipostaze intime. ​

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea a anunțat că ”în data de 14.05.2018, va fi constituită, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea o comisie care va demara procedura de cercetare privind cele semnalate în articolul de presă. În funcţie de concluziile acestei acţiuni, de gradul în care faptele se confirmă şi de gravitatea acestora, Inspectorul Şcolar Judeţean Vrancea va decide în consecinţă, respectând întocmai prevederile stipulate în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, precum şi cele din Legea Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare.”, relatează News.ro.

Potrivit agenției de presă, profesoara Tăicuţu Diana Rozalia, director al Liceului de Arte din Focşani, a demisionat luni dimineață din funcţie.

Reprezentanții Inspectoratului au precizat că ”indiferent de rezultatul final al cercetării întreprinsă de reprezentanţii instituţiei noastre, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea condamnă categoric şi se delimitează de astfel de acţiuni care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului profesiei de dascăl”.

Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordin de ministru, prevede următoarele:

  • Art. 40 - (3) Personalul din învățământul preuniversitar trebuie să aibă o ținută morală demnă, în concordanță cu valorile pe care trebuie să le transmită copiilor/elevilor, o vestimentație decentă și un comportament responsabil.
  • 4)  Personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului/elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia sau ale celorlalți salariați din unitate.

Tot potrivit acestui Regulament, școlile au obligația "să se asigure că personalul din învăţământ nu desfășoară acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului/elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestora".