Anchetă la Inspectoratul Scolar Vrancea, după apariția unor imagini în care ar apărea în ipostaze intime directoarea unui liceu din Focşani şi un elev de 18 ani

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 14 mai 2018, 10:52 Actualitate | Educatie


​Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea începe o anchetă, după ce în mediul online au apărut fotografii care i-ar înfățișa, în ipostaze intime, pe directorul Liceului de Arte din Focşani şi un elev de 18 ani. Directorul liceului, Tăicuţu Diana Rozalia, a demisionat luni dimineaţă, transmite News.ro.

Ancheta de la ISJ Vrancea vine după ce în weekend presa locală a publicat fotografii în care ar fi directorul Liceului de Arte din Focşani, alături de un elev, în ipostaze intime. ​

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea a anunțat că ”în data de 14.05.2018, va fi constituită, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea o comisie care va demara procedura de cercetare privind cele semnalate în articolul de presă. În funcţie de concluziile acestei acţiuni, de gradul în care faptele se confirmă şi de gravitatea acestora, Inspectorul Şcolar Judeţean Vrancea va decide în consecinţă, respectând întocmai prevederile stipulate în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, precum şi cele din Legea Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare.”, relatează News.ro.

Potrivit agenției de presă, profesoara Tăicuţu Diana Rozalia, director al Liceului de Arte din Focşani, a demisionat luni dimineață din funcţie.

Reprezentanții Inspectoratului au precizat că ”indiferent de rezultatul final al cercetării întreprinsă de reprezentanţii instituţiei noastre, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea condamnă categoric şi se delimitează de astfel de acţiuni care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului profesiei de dascăl”.

Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordin de ministru, prevede următoarele:
 • Art. 40 - (3) Personalul din învățământul preuniversitar trebuie să aibă o ținută morală demnă, în concordanță cu valorile pe care trebuie să le transmită copiilor/elevilor, o vestimentație decentă și un comportament responsabil.
 • 4)  Personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului/elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia sau ale celorlalți salariați din unitate.
Tot potrivit acestui Regulament, școlile au obligația "să se asigure că personalul din învăţământ nu desfășoară acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului/elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestora".4486 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  Sincer aici NU aveti dreptate (Luni, 14 mai 2018, 10:55)

  un domn [utilizator]

  Daca in Regatul Teleorman elevii cotonogesc profesorii, aici elevii se iubesc cu profesorii, ce este gresit aici?
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Luni, 14 mai 2018, 16:04)

   Nautilus [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Se povestește că un cronicar ar fi întrebat-o pe baba Vrâncioaia:

   - Mamaie, care era deosebirea între Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș?

   - Apăi, cum să zâc... Ștefan cel Mare cotonogea pă dușmani și iubea p-ale noastre. Vlad Țepeș cotonogea pă toată lumea, chiar și pă cine iubea!
  • +1 (1 vot)    
   Cred ca Sibiul... (Luni, 14 mai 2018, 17:42)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Unde tati si uncheshul se duce cu biciul la scoala sa farame eleve....
 • +8 (8 voturi)    
  ... (Luni, 14 mai 2018, 11:03)

  tirolez [utilizator]

  Numai politicienii cu pustoaice?
 • +2 (2 voturi)    
  in art. 40 (Luni, 14 mai 2018, 14:41)

  iodixit [utilizator]

  nu este specificat ca n-ai voie sa intretii relatii sexuale cu elevii majori. doar ca sa nu-i faci de kk daca o au mica. ;-)
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Luni, 14 mai 2018, 16:01)

   Nautilus [utilizator] i-a raspuns lui iodixit

   Sună Bulă la Radio Erevan:

   - Știți cumva ce spune regulamentul despre lucrurile care sunt interzise?

   - Ăăă... potrivit regulmentului, totul e interzis, și în primul rând ceea ce e permis!

   Versiunea de Vista a acestei explicații de Android: cel care a desfășurat acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a amândurora e cel care a pus camera. El n-a avut însă de suferit nimic.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version