Lotul olimpic de matematică al României a ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018. Medaliile de aur au fost obținute de elevii Edis Memiș - de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, Ciprian Mircea Bonciocat - de la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti, Mihnea Gabriel Doica și Leon-Roland Bălan-Tribus - ambii elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

Subiectele de la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2018Foto: bmo2018.dms.rs

Medaliile de argint au revenit luiIoan-Andrei Nicolae - de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și lui Sergiu-Ionuț Novac - de la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj.

În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1, cu cele patru medalii de aur și două medalii de argint, a anunțat Ministerul Educației.

Echipa României a fost coordonată de Cătălin Gherghe - profesor la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universității din Bucureşti, și a fost însoțită de Mihai Chiş - profesor la Universitatea de Vest din Timişoara și de Marius Perianu - profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, precizează Ministerul.

Vezi aici Rezultatele obținute de fiecare olimpic

La ediţia 2018 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 17 ţări (11 cu statut permanent şi 6 cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

Citeste: