Directorul Institutului de Fizica Pământului acuză guvernul de subfinanţare: S-au alocat jumătate din banii necesari funcţionării reţelei seismice

de R.P.     HotNews.ro
Vineri, 27 aprilie 2018, 14:43 Actualitate | Educatie


Institutul de Fizica Pamantului
Foto: infp.ro
Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului acuză guvernul că au alocat mai puţin de jumătate din banii necesari funcţionării reţelei seismice. "Am avut două intervenţii, adrese înregistrate la Ministerul Cercetării, am fost în audienţă, ni s-au explicat anumite lucruri care nu m-au lămurit”, a declarat pentru Mediafax directorul Constantin Ionescu.

Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a declarat: “Ni s-au alocat 770.000 de lei pe primul trimestru, care ar însemna sub jumătatea funcţionării instalaţiilor de interes naţional pe care le are reţeaua. Banii ni se dau pe trimestru, nu ştii câţi ţi se dau, cum se dau. (...) A trebuit să întrunesc comitetul de direcţie lunar ca să le explic care este problema. La ultima întâlnire, le-am zis că într-o lună de zile trebuie să ciuntim salariile. Noi am suportat şi salariile şi aceste plăţi. Dar trebuie să dăm banii înapoi la bănci. Am dat o decizie să tăiem bonurile de masă deocamdată şi avem suspendate anumite plăţi către furnizorii noştri de servicii".

Oficialul a precizat pentru Mediafax că “am avut două intervenţii, adrese înregistrate la Ministerul Cercetării, am fost în audienţă, ni s-au explicat anumite lucruri care nu m-au lămurit. (…) În momentul în care întrerupi o reţea de genul asta, să o repui în funcţiune înseamnă că trimiţi oameni la fiecare staţie în parte, care sunt în toată România. Dacă primeam aceiaşi bani ca anul trecut sau ca acum doi ani, era o funcţionare bună. Eu sunt în acest institut de 30 de ani, nu s-a întâmplat niciodată să nu funcţioneze reţeaua seismică".

La întrebarea HotNews.ro "Care sunt masurile pe care le veți lua?", Ministerul Cercetării a răspuns următoarele:
"1. Suma alocată INCDFP pentru prima transă este de 770 mii lei.

2. În urma aprobării de către MCI a Cererii de plată, transmisă de INCDFP, s-a efectuat plata în suma de 600 mii lei.

3. În perioada imediat următoare se va aproba suma ce va fi alocată pentru instalațiile INCDFP, urmând ca în baza cererilor de plată transmise de INCDFP, să se efectueze plata.
"


Citeste mai multe despre   
1019 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    "scopul scuza mijloacele" (Vineri, 27 aprilie 2018, 15:44)

    revo [utilizator]

    pentru MAFIA PSD-ALDE-UDMR, recent jidanita pe fata, orice cale este buna pentru a eradica poporul roman, pentru a curata definitiv acest teritoriu super bogat, frumos si linistit, in vederea pregatirii noului Pamant al Fagaduintei. Gradina Maicii Domnului? Nu. Noul Ierusalim.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version