Universitatea București intră în grevă japoneză ca urmare a reducerii numărului de locuri bugetate și cere Ministerului Educației să revină la cifra de școlarizare aferentă anului universitar anterior

de N.O.     HotNews.ro
Miercuri, 18 aprilie 2018, 18:19 Actualitate | Educatie


Universitatea Bucuresti
Foto: Agerpres
Senatul Universităţii din Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei Naţionale anularea imediată a repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 şi revenirea la cifra de şcolarizare aferentă anului universitar anterior, până la elaborarea şi implementarea unor criterii juste şi transparente. De asemenea, Universitatea a anunțat că va intra de joi în grevă japoneză. 

”Senatul Universităţii din Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei Naţionale anularea imediată a repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 şi revenirea la cifra de şcolarizare aferentă anului universitar anterior, până la elaborarea şi implementarea unor criterii juste şi transparente”, arată un comunicat al Universității București, după ce Senatul a votat în uninanimitate o declaraţie de poziţie referitoare la decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018-2019.

Senatul Universității atrage atenţia că „Ministerul Educației Naționale nu a prezentat niciun fel de criterii obiective de repartizare a cifrei de școlarizare către universități”. Mai mult, potrivit Senatului, Ministerul Educației ”a înlocuit în mod abuziv membrii CNSPIS, consiliu care, la solicitarea Ministerului, a elaborat o propunere echilibrată de metodologie de alocare a cifrei de școlarizare, propunere care a fost în consultare publică în decembrie 2017 – ianuarie 2018”.

Mai mult, Senatul UB consideră că „afirmația ministrului Educației Naţionale potrivit căreia Universitatea din București nu trebuia să primească de la ARACIS grad ridicat de încredere a afectat grav demnitatea comunității universitare vizate. Ne așteptăm ca domnul ministru să facă un gest de onoare, cerându-și public scuze celor pe care i-a jignit”.

De asemenea, Universitatea București a precizat că Senatul UB a votat, în unanimitate, susţinerea iniţiativei comunităţii universitare a UB de a intra în grevă japoneză, începând de mâine, 19 aprilie 2018.

Declaraţia completă aprobată de membrii Senatului Universităţii din Bucureşti este disponibilă aici.

Citește și:


FOTO Protest în fața Ministerului Educației, împotriva modului în care au fost distribuite locurile bugetate în universități


930 vizualizari

 • -1 (1 vot)    
  N-aţi votat? PSD distruge învăţământul (Miercuri, 18 aprilie 2018, 19:39)

  emil bobu [utilizator]

  Nu v-a interesat votul în 2016. Puteaţi vota cu USR, dar nu, aţi ales să fiţi fraieri, aţi petrecut ziua cu burta în sus.

  Ei bine, luaţi acum analfabetism de la PSD şi o educaţie "de nivel mediu", fiindcă nu vă trebuie mai mult ca să cerşiţi de la PSD ceea ce în alte ţări vi se oferă de zeci de ani fără să cereţi.
  • +1 (1 vot)    
   USR face ordine! (Miercuri, 18 aprilie 2018, 22:11)

   Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Alți hoți. Alți incompetenți.

   Isterici agresivi și penibili ce umblă prin Parlament cu coli imprimate cu lozinci cretine.

   Fix de atitudini tembele de genul acesta are nevoie țara...
 • +1 (1 vot)    
  Universitatea din București (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 17:30)

  Irina25 [utilizator]

  Oricum, Universitatea din București a ajuns un business. Un fel de Spiru Haret. Si mai e si plina de securisti, care se dau drept luptatori anticomunisti...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version