Subiectele de la simularea examenului de Limba si literatura romana, sustinuta astazi de elevii claselor a XI-a si a XII-a, au fost publicate de Ministerul Educatiei. Subiectele au fost realizate de catre centrul care concepe si subiectele de examen, iar liceenii au avut la dispozitie 3 ore pentru a le rezolva. Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca 2 elevi au fost eliminati din testare, pentru ca au incalcat metodologia de Bacalaureat. "Nu exista consecinte anume pentru eliminarea lor din simulare, dar astfel stiu ce ii asteapta la bacalaureatul autentic", a precizat Banu.

Fragment din subiectul de la simularea la Limba romanaFoto: Hotnews

Descarca de mai jos subiectele si baremul de la simularea la Limba si literatura romana

Subiecte simulare Limba si literatura romana - clasa a XII-a - Uman

Click pe foto pentru a vedea imaginea marita

Subiecte Limba si literatura romana - Real - clasa a XII-a

Click pe foto pentru a vedea imaginea marita

Subiectele si baremul de la Simularea examenului de Limba romana - clasa a XI-a

Subiecte simulare Limba si literatura romana - clasa a XI-a - Uman

Click pe foto pentru a vedea imaginea marita

Subiecte simulare Limba si literatura romana - clasa a XI-a - Real

Click pe foto pentru a vedea imaginea marita

Subiectele simularilor au fost realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), pe modelul subiectelor din examenul propriu-zis de bacalaureat.

Corectarea lucrarilor va fi realizata in baza baremelor de mai sus, de catre doi profesori din liceele in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli.

Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si nu se trec in catalog. Totusi, in situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.

Calendar Simulare BAC 2018 - Clasele a XI-a si a XII-a

19 martie 2018Simulare - proba scrisa - Limba si literatura romana

20 martie 2018Simulare - proba scrisa - Limba si literatura materna

21 martie 2018Simulare - proba scrisa - Proba obligatorie a profilului E)c)

22 martie 2018Simulare - proba scrisa - Proba la alegere a profilului si specializarii E)d) / Se organizeaza numai pentru elevii clasei a XII-a

30 martie 2018Afisarea rezultatelor

Citeste si: