Cursurile din invatamantul preuniversitar se suspenda in judetul Ialomita in perioada 1-2 martie, au anuntat reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita, potrivit Agerpres. Scolile si gradinitele raman inchise toate saptamana si in judetele Olt, Teleorman, Braila si Constanta. In Dolj, cursurile raman suspendate miercuri si joi, din cauza conditiilor meteorologice.

Trafic in conditii de iarna, in CraiovaFoto: Agerpres

UPDATE Scolile vor ramane inchise si in judetul Giurgiu, in perioada 1-2 martie. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a anuntat intr-un comunicat de presa: "Avand in vedere faptul ca judetul Giurgiu se afla sub cod portocaliu pentru temperaturi foarte scazute, atat noaptea cat si ziua, in sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu a fost adoptata hotararea suspendarii cursurilor pe intreg teritoriul judetului in zilele de 01-02 martie 2018".

Scolile si gradinitele vor fi inchise pana vineri si in toate institutiile de invatamant preuniversitar din judetele Constanta si Braila, au decis autoritatile locale, potrivit Agerpres.

Reprezentantii CJSU Ialomita au decis ca scolile si gradinitele din judet sa ramana inchise toata saptamana. "Avand in vedere evolutia valorilor termice si a precipitatiilor sub forma de zapada insotite de viscol, s-a adoptat suspendarea cursurilor preuniversitare in perioada 1-2 martie, dar si alte masuri necesare pentru prevenirea si gestionarea operativa a unor eventuale situatii de urgenta pe durata codurilor de avertizare meteorologica, cum ar fi interventia pe toate traseele de lucru, astfel incat sa mentina starea de viabilitate a drumurilor judetene", au precizat reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, transmite Agerpres.

Si in judetul Olt, cursurile din toate unitatile de invatamant vor fi suspendate si in zilele de 1 si 2 martie, din cauza ninsorii si a temperaturilor scazute.

Inspectoratul Scolar Judetean Olt a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca "avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile (cod galben, ninsori insemnate cantitativ, strat nou de zapada, intensificari de vant si temperaturi foarte scazute), precum si previziunile meteorologice nefavorabile pentru perioada urmatoare, care vizeaza intreaga raza teritoriala a judetului Olt, cu aprobarea Consiliului de administratie, prin decizia nr. 83, emisa de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Olt s-a dispus suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Olt pentru zilele de joi, 1.03.2018 si vineri, 2.02.2018", transmite agentia de presa citata.

In Teleorman, cursurile in scoli sunt suspendate pana la sfarsitul saptamanii, printr-o decizie luata inca de marti, 27 februarie 2018. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Teleorman a anuntat in urma cu o zi ca, "avand in vedere avertizarile meteorologice pentru perioada urmatoare, de ger si ninsori consistente, precum si faptul ca, in acest moment, mai multe tronsoane de drumuri judetene si nationale sunt inchise circulatiei, in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Teleorman s-a hotarat prelungirea suspendarii cursurilor scolare pentru urmatoarele 3 zile (28.02.2018, 01.03.2018 si 02.03.2018)".

In Dolj, scolile si gradinitele raman inchise pana joi, inclusiv.

Amintim ca si in Bucuresti scolile si gradinitele de stat raman inchise pana la finalul saptamanii.Detalii aici

Citeste si: