Cursurile sunt suspendate luni si marti in toate unitatile de invatamant din Bucuresti si judetele Dolj, Ilfov si Teleorman, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. De asemenea, in judetul Constanta, cursurile vor fi suspendate integral in ziua de luni, 26 februarie. In municipiul si in judetul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atat luni, 26 februarie, cat si marti, 27 februarie, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu. Totodata, in alte cateva judete, cursurile sunt suspendate partial.La Braila, autoritatile au hotarat sa inchida toate unitatile de invatamant din judet, in zilele de marti si miercuri. Incepand de luni la pranz, ora 13. 00, si in judetul Olt se inchid scolile pana miercuri inclusiv.

Update 14.15: Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Olt a decis inchiderea unitatilor de invatamant din judet, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, incepand de luni, de la ora 13.00 si pana miercuri inclusiv.

Update 12.52: Autoritatile judetene din Braila au decis, luni, in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta suspendarea cursurilor in toate unitatile din judet, in zilele de marti si miercuri.

"Avand in vedere fenomenele meteorologice prognozate, in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila s-a hotarat ca la nivelul judetului Braila sa fie suspendate cursurilor scolare, in toate institutiile de invatamant din judetul Braila, in perioada 27 - 28.02.2018", se arata in informarea transmisa luni de ISU Braila. (News.ro)

"Este vorba de Ialomita cu o unitate scolara din mediul rural care a avut probleme cu centrala termica. In Mehedinti - o unitate scolara spre care drumul nu a fost deszapezit, Teleorman suspenda cursurile dupa ora 12,00, iar pentru data de 27 februarie suspenda cursurile in toate unitatile de invatamant. In Botosani, 14 elevi nu au putut fi adusi cu microbuzul, in Cluj o scoala din mediul rural - tot probleme la centrala termica. In Tulcea - doua unitati scolare si in Olt cursuri suspendate in 10 unitati scolare din mediul rural", a precizat, pentru AGERPRES, secretarul de stat in Ministerul Educatiei Ariana Bucur.

Cursurile sunt suspendate integral, luni si marti, in Bucuresti si in judetele Dolj si Ilfov.

Potrivit MEN, in judetul Constanta cursurile sunt suspendate integral in ziua de luni, iar in municipiul si in judetul Giurgiu cursurile vor fi suspendate atat luni cat si marti, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

Ministerul Educatiei Nationale reaminteste ca, in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene si/ sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. In cazurile de fata, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB.