Scolile vor fi inchise din cauza viscolului, luni si marti, si in judetul Ilfov, a anuntat duminica seara Ministerul Educatiei. Institutia precizeaza ca in judetele in care vor fi inchise scolile, respectiv Ilfov, Dolj, Constanta si Giurgiu, precum si in Capitala, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB, transmite News.ro.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

Ministerul Educatiei a anuntat ca luni si marti, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile cursurile scolare vor fi suspendate integral in judetele Dolj si Ilfov, respectiv in Capitala.

In judetul Constanta, cursurile vor fi suspendate integral in ziua de luni, iar in municipiul si in judetul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atat luni, cat si marti, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

"Reamintim ca, in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. In cazurile de fata, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB", precizeaza Ministerul Educatiei.

O avertizare cod portocaliu de viscol va intra in vigoare luni pentru Bucuresti si judetele din sudul si estul tarii, pana marti dupa-amiaza urmand ca vantul sa aiba intensificari cu rafale de 55-65 de kilometri pe ora, care vor viscoli zapada. Meteorologii au emis si un nou cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. De asemenea, este deja in vigoare o avertizare cod galben de frig emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, pana saptamana viitoare urmand sa se inregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scazute decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an.