Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica anunta ca vor avea program normal luni, cu posibilitatea ca, in functie de evolutia vremii, sa se ia in calcul si posibilitatea suspendarii cursurilor, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate facultatile Universitatii din Bucuresti isi vor tine luni cursurile, a decis conducerea institutiei.

Si Univesitatea Politehnica din Capitala a anuntat un program normal de desfasurare a cursurilor pentru ziua de luni, cu precizarea ca, in functie de evolutia vremii, se ia in calcul posibilitatea suspendarii cursurilor.

Universitatile din Bucuresti au autonomie, doar conducerile acestora putand lua decizii asupra unor eventuale modificari in ceea ce le priveste.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anuntat duminica, in cadrul unui comandament de vreme rea, ca scolile vor ramane inchise luni si marti, adaugand ca o intereseaza mai putin criticile care ii vor fi aduse dupa anuntarea acestei masuri.

"In primul rand ne intereseaza viata cetatenilor si sanatatea acestora si mai putin anumite critici care ar putea izvori din masurile pe care le vom lua. Eu prefer sa venim intotdeauna cu masuri de preventie. Prefer sa se spuna ca am fost usor-usor prea alertati decat sa numaram victime", a spus Firea.

O avertizare cod portocaliu de viscol va intra in vigoare luni pentru Bucuresti si judetele din sudul si estul tarii, pana marti dupa-amiaza urmand ca vantul sa aiba intensificari cu rafale de 55-65 de kilometri pe ora, care vor viscoli zapada. Meteorologii au emis si un nou cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. De asemenea, este deja in vigoare o avertizare cod galben de frig emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, pana saptamana viitoare urmand sa se inregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scazute decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an.