Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, Florina Stoian, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca echipa manageriala a institutiei a contestat evaluarea profesionala facuta de Ministerul Educatiei si va ataca in instanta decizia de revocare din functie a sa si a celor doua adjuncte, relateaza Agerpres.

"Evaluarea facuta de minister nu s-a efectuat conform metodologiei, punctajul a fost pus arbitrar si fara sa tina cont de activitatea depusa la conducerea inspectoratului scolar. Am primit 64 de puncte din 100, dupa un an scolar foarte bun, deci practic sunt revocata din functie, dar dupa autoevaluare, care este de fapt un calcul matematic simplu, mi se cuveneau 96 de puncte", a declarat sefa ISJ Buzau.

Conform Florinei Stoian, la sfarsitul saptamanii trecute, ea si cele doua inspectoare generale adjuncte au primit calificativul "nesatisfacator" la evaluare, urmand sa fie revocate din functie. Dupa revocare, cele trei persoane sustin ca vor contesta ordinul ministerial in instanta.

"Nu dorim un nou proces, am mai castigat o data procesul cu Ministerul Educatiei si va fi usor a doua oara, dar nu vreau sa port cocoasa demiterii toata viata doar pentru ca cineva din minister nu respecta legea", a precizat sefa ISJ Buzau.

Sefii inspectoratelor scolare din 13 judete au fost revocati de fostul ministru al educatiei Liviu Pop, in urma cu jumatate de an, printr-un fax.

Noua dintre acestia au contestat in instanta decizia Ministerului, sapte au mers pana la capat cu procesele, au castigat in prima instanta si au fost repusi pe functii, iar sase dintre cei repusi pe functii au primit acum punctaje la o evaluare a ministerului educatiei corespunzatoare calificativului nesatisfacator.

Cei sase inspectori revocati de Pop, repusi in functii de justitie si care au primit acum punctaje mici la evaluarea Ministerului Educatiei sunt sefii educatiei din judetele Buzau, Mehedinti, Arad, Braila, Ialomita, Vrancea.

Citeste si: