Drumul fiecaruia dintre noi a inceput intr-un punct pe care il stim, insa viitorul este cu totul alta poveste. Fiecare decizie pe care o luam, fiecare actiune pe care o intreprindem, fiecare seara in care punem capul pe perna ne duc cu un pas mai aproape de viitorul pe care ni l-am imaginat. Viata este facuta din alegeri. Unele vor fi mai importante, altele nu, pe unele le vom regreta si de altele vom fi mandri.

Drumul tauFoto: Oana Boncu

Poate astazi ai fi vrut sa iesi la o bere cu prietenii, insa ai preferat sa termini proiectul care te sacaia de cateva zile. Poate totusi ai mers la concert, dar gandul ti-a ramas la deadline-ul de la birou. Suntem diferiti si orice alegere pe care o facem va fi o chestiune de perspectiva.

Uneori deciziile inseamna sa te definesti ca persoana: sunt spontan sau pragmatic? Sunt nonconformist sau conservator? Sunt harnic sau delasator?

De fapt, important e sa fim constienti ca niciuna dintre aceste optiuni nu este gresita. Ca fiecare dintre aceste trasaturi ne defineste.

Iar alegerile? Alegerile vin uneori de la sine, pentru ca atunci cand esti pus in fata unei decizii stii ca in orice vei face trebuie sa tii cont de persoanele si lucrurile care sunt importante pentru tine.

Stim cu totii intrebarea clasica din copilarie: "Daca ai naufragia pe o insula pustie, pe cine ai lua cu tine?"

Viata este, de fapt, un joc asemanator. Daca ar trebui sa razi sau sa plangi, sa bei o cafea sau sa te bucuri de o masa copioasa, sa mergi la munte sau la mare, cu cine ai face-o?

Poate acum nu iti este usor sa raspunzi la aceasta intrebare, dar, retine: in jocul acesta nu exista castigatori sau pierzatori.

NN te provoaca sa iti iei un moment de liniste, sa inchizi ochii, sa te gandesti la viata ta si sa incerci sa iti dai seama ce conteaza cu adevarat pentru tine, ce-ti defineste drumul in viata. Sunt oare oamenii dragi, anumite momente, visuri din copilarie?

Incarca aici o fotografie cu tine si inca trei pentru fiecare lucru care conteaza pentru tine, apoi adauga cateva cuvinte care sa cuprinda esenta drumului tau si semneaza colajul cu numele tau.