Mai multe vinuri de la 5 producători din România („Domeniile Franco-Române”, „Vinurile Gramma”, „Villa Vinèa”, „Velvet Winery” și „Crama Strunga”) vor fi îmbuteliate, sub aceeași etichetă, într-un efort comun de ajutorare a cetățenilor ucraineni afectați de război. Jumătate din prețul de vânzare al sticlelor cu eticheta „VIN în AJUTOR / WINE AID” va fi donat în contul Fondului „Speranță pentru Ucraina / Putere de la toți”.

Eticheta de vin a campaniei VIN în AJUTOR / WINE AIDFoto: Hotnews

Consumatorii vor recunoaște vinurile acestei campanii prin intermediul etichetei principale (identică pentru toate vinurile), iar tipul de vin, numele producătorului și detaliile tehnice se vor regăsi pe contraetichetă (specifică fiecărui producător și vin în parte). Eticheta bilingvă (vezi foto), în română și engleză, va fi lansată în toate rețelele de supermarketuri care vor susține acest proiect umanitar, în România, în țări din UE, dar și pe alte continente. Toate vinurile se vor găsi și în magazinele online.

Avem deja o listă cu vinurile primilor producători din România care intră în această campanie inițiată de „Drink Insider by HotNews.ro”. Propunerile vin din partea cramelor, iar echipa Drink Insider testează toate sortimentele, garantând calitatea lor. În momentul de față, lista vinurilor cu eticheta „VIN în AJUTOR / WINE AID”, este următoarea:

Domeniile Franco-Române

  • Chardonnay BIO 2020 (vin alb sec)
  • Sauvignon Blanc sec 2020 (vin alb sec)
  • Merlot sec 2020 (vin roșu sec)

Vinurile Gramma

  • Rosé din Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră 2020 (vin rozé sec)

Villa Vinèa

  • Riesling de Rin 2019 (vin alb sec)
  • Rosé din Pinot Noir 2020 (vin rozé sec)
  • Fetească Neagră 2018 (vin roșu sec)

Velvet Winery

  • Fetească Neagră 2020 (vin roșu sec)

Crama Strunga

  • Vin alb 2021
  • Vin roșu sec 2020

Jumătate din prețul de vânzare al tuturor sticlelor cu această etichetă va fi donat în contul Fondului „Speranță pentru Ucraina / Putere de la toți”, administrat de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). Rolul ARC este de a strânge, centraliza și administra donațiile, de a ține legătura cu donatorii, de a strânge nevoile din teren și de a aloca resurse către un consorțiu format din 8 federații specializate în domeniile de asistență și servicii sociale.

Pentru a susține serviciile imediate de asistență și intervențiile de urgență pentru refugiați, e nevoie de bani. Pentru a construi o structură de primire care să facă față următorului flux de refugiați, e nevoie de bani. Nici o suma nu este prea mică, așa că toți cei care doresc să ajute pot s-o facă, printr-un gest simplu: cumpărând o sticlă de vin românesc, de calitate, cu eticheta „VIN în AJUTOR / WINE AID”.

Lista cramelor participante și a vinurilor propuse pentru acest proiect este în continuare deschisă. În zilele următoare, vom reveni și cu alte detalii.

Foto: Logo Asociația pentru Relații Comunitare (ARC)