După doi ani de pauză, cel mai mare târg internaţional de vin - ProWein şi-a programat ediţia din 2022 între 15 şi 17 mai. Nici «London Wine Fair», «Vinexpo Paris» sau «Vinitaly» nu s-au lăsat mai prejos şi au anunţat datele la care îşi vor redeschide porţile.

Răzvan AvramFoto: Hotnews

În luna decembrie 2021, ProWein anunţa, cu mult optimism, că târgul va avea loc între 27 şi 29 martie 2022. Din păcate, organizatorii au fost obligaţi de „realitatea din teren”, adică de rapida răspândire a variantei Omicron de coronavirus, să reprogrameze ProWein 2022 pentru perioada 15- 17 mai. Desigur că nu există încă certitudinea desfăşurării ProWein la această dată, dar Bastian Mingers, CEO al ProWein, a declarat că „va avea loc cu siguranţă un târg în acest an”.

Decizia ProWein de a muta data de desfăşurare a târgului din martie în mai a încurcat serios socotelile organizatorilor târgului «London Wine Fair», care anunţaseră evenimentul din UK între 16 şi 18 mai. Hannah Tovey, London Wine Fair Event Director, a declarat: „Aceasta este o mişcare extrem de agresivă făcută de ProWein, un atac direct lansat la adresa «London Wine Fair», dar şi către piaţa de băuturi din UK”. Prin urmare, «London Wine Fair» nu a avut de ales decât să-şi decaleze data de desfăşurare în perioada 7-9 iunie 2022.

În rezumat, până în momentul de faţă, au fost anunţate, în ordine cronologică, următoarele târguri internaţionale de vin, pentru 2022:

  • Vinexpo: Paris 14-16 februarie
  • Vinitaly: Verona 10-13 aprilie
  • ProWein: Düsseldorf 15-17 mai
  • London Wine Fair: 7-9 iunie

Surse: ProWein, London Wine Fair, Vinitaly, Vinexposium